Τέλος τα Star Wars για τον θρυλικό John Williams

To Episode IX θα είναι το τελευταίο που θα δανείσει τις νότες του
07 Μαρτίου 2018 20:07
Τέλος τα Star Wars για τον θρυλικό John Williams

Οι νότες του για πολλούς είναι το ήμισυ του τι σημαίνει 'Star Wars' και έκαναν το franchise της Lucasfilm το μεγαλείο που είναι σήμερα, χαρίζοντας μας ένα από τα σημαντικότερα και πιο δημοφιλή κινηματογραφικά themes όλων των εποχών. Έτοιμος να πει το δικό του αντίο στη σειρά Star Wars είναι ο θρυλικός συνθέτης της σειράς, John Williams, ο οποίος μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό KUSC δήλωσε τα εξής:

Ξέρουμε ότι ο J.J. Abrams ετοιμάζει μια ακόμη (Star Wars ταινία) αυτόν τον καιρό, την οποία ελπίζω να κάνω για αυτόν του χρόνου. Ανυπομονώ. Θα ολοκληρώσει μια σειρά 9 ταινιών, οι οποίες θα είναι κάτι παραπάνω από αρκετές για εμένα. 

Ο εμβληματικός συνθέτης είναι γνωστό πως δεν θεωρεί τη δουλειά του στο Star Wars ως την πιο αξιομνημόνευτη, έχοντας, μάλιστα παραδεχτεί πριν δυο χρόνια πως δεν έχει δει καμία από τις ταινίες, τελειωμένες. Αν και οι fans θα πρέπει να συμβιβαστούν με την ιδέα πως ο 86χρονος Williams δεν θα μπορεί για πάντα να γράφει μουσική για το franchise -ενώ η Disney έχει σχέδια να το κάνει επ' αόριστον- είναι εξίσου σημαντικό πως θα κλείσει τον κύκλο που ο ίδιος ξεκίνησε το 1977, με το Episode 9. 

Άλλωστε, δεν είναι κακό να έρθει η ώρα για καινούργιο αίμα στις νότες του Star Wars, μια αρχή που έγινε με τον Michael Giacchino στο Rogue One -δεδομένου των αναλογιών και του χρόνου που του δόθηκε- και θα συνεχιστεί στο Solo: A Star Wars Story με τον John Powell -αν και σε αυτό ο Williams θα συνθέσει μόνο το κεντρικό theme του Han. Ίσως να είναι και η ώρα του δις βραβευμένου με Όσκαρ, Alexandre Desplat, να του δοθεί μια νέα ευκαιρία στο franchise, μετά την φυγή του από το Rogue One. 

Το Star Wars: Episode IX είναι προγραμματισμένο για πρεμιέρα στις 24 Δεκεμβρίου του 2019.