Το Black Panther συνεχίζει να σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο

Πάτωσε το Annihilation του Alex Garland στο box office
26 Φεβρουαρίου 2018 15:34
Το Black Panther συνεχίζει να σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο

Από τις 15 Φεβρουαρίου που ξεκίνησε να προβάλλεται ο σίφουνας του Black Panther δεν έχει σταματημό και πατάει με τα... νύχια του στην κορυφή. Μετά το περασμένο Σαββατοκύριακο, η νέα ταινία της Marvel Studios και του Ryan Coogler, ξεπέρασε τα $400 εκατομμύρια στο αμερικάνικο box office, ενώ στο παγκόσμιο συνολικά αριθμεί πάνω από $704 εκατομμύρια.

Πρόκειται για μια αναπάντεχη επιτυχία για λογαριασμό της Marvel, και για να καταλάβετε το μέγεθος της, το Captain America: Civil War, εισέπραξε $408 εκ.  στο αμερικάνικο box office καθόλη τη διάρκεια της καλοκαιρινής προβολής του το 2016. Ο Πάνθηρας του Coogler το κατάφερε σε περίπου δύο εβδομάδες. Επομένως, είναι εξαιρετικά πιθανό να γίνει η δεύτερη πιο εμπορικά επιτυχημένη ταινία του MCU μετά το The Avengers του Joss Whedon. 

Βέβαια αυτή η ισοπέδωση του Black Panther έχει αρνητικά αποτελέσματα για τις υπόλοιπες ταινίες που...τολμούν να παίξουν αυτές τις μέρες στις διπλανές αίθουσες, με το μεγαλύτερο θύμα να είναι η νέα ενδιαφέρουσα sci-fi ταινία του Alex Garland, Annihilation. Ουσιαστικά στο πρώτο του ΣΚ η ταινία πάτωσε εισπρακτικά και βρέθηκε στην 4η θέση, με μόλις $11 εκ. στις ΗΠΑ, έχοντας το αμφιλεγόμενο Peter Rabbit απο πάνω του στη 3η θέση με $12.5 εκατομμύρια.