Unbanned: The Legend Of AJ1 | Το νέο trailer ρίχνει μια ματιά στην φιλοσοφία των Sneakers

Τα παπούτσια που έκαναν πάταγο και έγραψαν ιστορία!
21 Φεβρουαρίου 2018 06:45
Unbanned: The Legend Of AJ1 | Το νέο trailer ρίχνει μια ματιά στην φιλοσοφία των Sneakers

Σύμφωνα και με συναφές δημοσίευμα του Deadline, κυκλοφόρησε το trailer για το Unbanned: The Legend Of AJ1, την ιστορία ενός παπουτσιού που έγινε παγκόσμιο πολιτιστικό φαινόμενο.

Το ντοκιμαντέρ εξερευνά το ταξίδι του παπουτσιού Air Jordan 1 και τον ρόλο του στο γενικότερο πλαίσιο του θεσμού του NBA, την καθιέρωσή του ως μόδα και την εισαγωγή του σε επίπεδο κοινωνικοπολιτιστικό, στον τομέα των σπορ, της μουσικής, της τέχνης και της δημοφιλούς κουλτούρας.

Στο σχολιασμό προΐσταται ο Spike Lee, ενώ συμμετέχει ο ηθοποιός Michael B. Jordan (Black Panther), o μουσικός καλλιτέχνης  DJ Khaled, οι εξέχουσες μορφές του NBA, Carmelo Anthony και Russell Westbrook, ο rapper Chuck D κ.ά.

Τη σκηνοθεσία και το σενάριο υπογράφει ο Dexton Deboree, ο συνιδρυτής της νεοσύστατης εταιρείας μέσων Los York Entertainment, η οποία επικεντρώνεται στην επιρροή μακροπρόθεσμων και βραχυπρόθεσμων τάσεων ψυχαγωγίας με κοινωνική και πολιτιστική επιρροή. Ο ίδιος ο Deboree μίλησε για το όλο εγχείρημα, δηλώνοντας χαρακτηριστικά:

«Το AJ1 είναι κάτι πολύ παραπάνω από ένα παπούτσι. Είναι ένα σύμβολο πολύ μεγαλύτερης σημασίας μεταξύ των φύλων, της φυλής, της γεωγραφίας και του χρόνου. Τώρα περισσότερο από ποτέ, αυτό που αντιπροσωπεύει αυτό το παπούτσι, ο αντίκτυπός του στην κοινωνία και ο ρόλος του στην πραγματική δημιουργία, τον προσδιορισμό και τον επαναπροσδιορισμό πολλών από τον σύγχρονο πολιτισμό μας,  φτιάχνει μία ιστορία που πρέπει να ειπωθεί».

Το trailer του Unbanned: The Legend of AJ1 είχε δρομολογηθεί να προβληθεί εν όψει του Verizon Slam Dunk Contest, την Κυριακή στις 17 Φεβρουαρίου του 2018.