Το Netflix γράφει ιστορία με την απευθείας διάθεση του νέου Cloverfield!

Διέθεσε το trailer και λιγο μετά την ίδια την ταινία
05 Φεβρουαρίου 2018 04:41
Το Netflix γράφει ιστορία με την απευθείας διάθεση του νέου Cloverfield!

Εδώ και μερικό καιρό κυκλοφορούσαν φήμες πως το Netflix ενδιαφέρεται διακαώς να αποκτήσει τα δικαιώματα του Cloverfield 3 ή αλλιώς God Particle και τις τελευταίες μέρες ακουγόταν πως το trailer θα εμφανιστεί στο Superbowl. Τελικά, όλες οι φήμες βγήκαν αληθινές όμως με μια αναπάντεχη ανατροπή. 

Σε μια πρωτόγνωρη και ιστορική κίνηση για τα δεδομένα της βιομηχανίας του κινηματογράφου, το Netflix ανακοίνωσε και έκανε ντεμπούτο παράλληλα το trailer της νέας ταινίας στο σύμπαν του Cloverfield, στο πλαίσιο των φημισμένων διαφημίσεων του φετινού Superbowl. Και σα να μην έφτανε αυτό ανακοινωσε κιόλας πως διαθέτει την ταινία για προβολή στην υπηρεσία του, αμέσως μετά το πέρας του αγώνα.

Ο λόγος για το The Cloverfield Paradox, το τρίτο κεφάλαιο στο sci-fi σύμπαν τρόμου, το οποίο σκηνοθετεί ο Julius Onah σε σενάριο Oren Uziel και παραγωγή J.J. Abrams, ενώ τη μουσική έχει αναλάβει ο Bear McCreary. Στο νέο Cloverfield, όπως αναφέρει και το trailer θα μάθουμε το γιατί και πώς έπεσε "εκείνο" το πράγμα στον κόσμο μας. Σύμφωνα με τη σύνοψη:

Στο εγγύς μέλλον, μια ομάδα διεθνών αστροναυτών σε έναν διαστημικό σταθμό εργάζονται για να λύσουν μια τεράστια ενεργειακή κρίση στη Γη. Η πειραματική τεχνολογία επάνω στον σταθμό προκαλεί ένα αναπάντεχο αποτέλεσμα, αφήνοντας την ομάδα απομονωμένη και μαχόμενη για την επβίωση της.

Μια τέτοια κίνηση φυσικά επικροτήθηκε από αρκετούς σκηνοθέτες, όπως την Ava DuVernay του A Wrinkle In Time.

Στο cast του Cloverfield Paradox συμμετέχουν οι: David OyelowoGugu Mbatha-RawZiyi ZhangElizabeth DebickiDaniel Brühl, και Chris O’Dowd.

Μπορεί αυτή η άμεση κυκλοφορία της ταινίας, χωρίς καμία διαφήμιση εκ των προτέρων, να μην έχει προηγούμενο στον κινηματογράφο και αναμένεται να προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις. Ωστόσο, αυτό δεν ειναι ασυνήθιστο για την μουσική βιομηχανία μιας και διάσημοι καλλιτέχνες όπως η Beyonce, ο Drake και οι Radiohead έχουν χρησιμοποιήσει την τακτική του "surprise drop" για τα περισσότερα album τους. 

Στο δια ταύτα, μπορείτε να δείτε το The Cloverfield Paradox (Το Παράδοξο του Coverfield) και στο Ελληνικό Netflix από τώρα.