Mudbound: Οι τέσσερις υποψηφιότητες για Όσκαρ γράφουν ιστορία

Αρκετές οι πρωτιές
24 Ιανουαρίου 2018 07:56
Mudbound: Οι τέσσερις υποψηφιότητες για Όσκαρ γράφουν ιστορία

Οι υποψηφιότητες Όσκαρ ανακοινώθηκαν χτες και τέσσερις από αυτές αφορούσαν το Mudbound, το νέο δράμα του Netflix. Μάλιστα η υποψηφιότητα της Rachel Morrison για το Βραβείο Καλύτερης Φωτογραφίας γράφει ιστορία, αφού είναι η πρώτη γυναίκα υποψήφια στη Best Cinematography κατηγορία, μια κατηγορία που κυριαρχείται από τους άντρες στις τελευταίες 89 βραβεύσεις της Ακαδημίας.

Επιπλέον, το Mudbound είναι η πρώτη παραγωγή του Netflix (πέρα από ντοκιμαντέρ) που προτείνεται για Όσκαρ από την Ακαδημία. Οι υπόλοιπες κατηγορίες που προτάθηκε είναι Βραβείο Διασκευασμένου Σεναρίου, Βραβείο Καλύτερου Μουσικού Κομματιού και Βραβείο Β’ Γυναικείου Ρόλου. Τα δύο τελευταία απευθύνονται στην Mary J. Blige η οποία γίνεται ο πρώτος άνθρωπος που λαμβάνει υποψηφιότητα για ηθοποιία και μουσική ταυτόχρονα, την ίδια χρονιά. Είναι επίσης η πρώτη ηθοποιός που λαμβάνει υποψηφιότητα για ταινία σκηνοθετημένη από έγχρωμη γυναίκα.

Το Netflix επίσης συμμετέχει με δύο από τις συνολικά πέντε υποψηφιότητες Όσκαρ στην κατηγορία Ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους με τα Icarus και Strong Island.

Tags: