Το "Bright" σπάει τα ρεκόρ ακροαματικότητας του Netflix

Τι και αν οι κριτικοί δεν ήταν ευμενείς με το αστυνομικό φιλμ φαντασίας;
29 Δεκεμβρίου 2017 19:56
Το

Σύμφωνα και με συναφές δημοσίευμα του THR, κυκλοφόρησε η είδηση πως το Bright, η ταινία μυστηρίου που συνδυάζει και υπερφυσικά στοιχεία, αν και δεν έχαιρε της εκτίμησης πολλών κριτικών, εντούτοις βρήκε απίστευτη αποδοχή από το κοινό και ιδιαίτερα το νεανικό.

Το Σαββατοκύριακο των Χριστουγέννων ειδικότερα, σημείωσε ρεκόρ θεαματικότητας στην streaming υπηρεσία του Netflix όπως καταγράφηκε και από την εταιρεία στατιστικών αναλύσεων Nielsen Media. Κατά μέσο όρο λοιπόν, περίπου 11 εκατομμύρια Αμερικανοί συνδρομητές παρακολούθησαν το φιλμ του David Ayer κατά το παραπάνω διάστημα, με την πλειονότητα των θεατών να κυμαίνεται σε ηλικίες μεταξύ 18 και 49 και το 56% από αυτούς να είναι άνδρες.

Αξίζει να επισημανθεί ότι η έρευνα αυτή της Nielsen μέτρησε την θεαματικότητα του έργου μόνο όσον αφορά τους τηλεοπτικούς δέκτες του Netflix, χωρίς να συμπεριλάβει στον γενικότερο υπολογισμό το γεγονός ότι υπήρξαν πολλοί που είδαν την ταινία και μέσω άλλων συσκευών, δηλαδή υπολογιστών, tablet και κινητών τηλεφώνων.

Να τονίσουμε ότι στο Bright πρωταγωνιστούν ο Will Smith και ο Joel Edgerton ως δύο αστυνομικοί, ο ένας άνθρωπος και ο άλλος Orc αντίστοιχα. Κάθε νύχτα κάνουν περιπολίες και παρότι δεν έχουν και τις καλύτερες σχέσεις αποφασίζουν να συνεργαστούν προκειμένου να εγγυηθούν την ασφάλεια μίας γυναίκας-ξωτικού και να προστατέψουν ένα παλιό κειμήλιο, που αν βρει λάθος αποδέκτη μπορεί να σημάνει την καταστροφή για όλους.