Σαρωτικό ντεμπούτο $450 εκ. για το Star Wars: The Last Jedi

Ένα από τα μεγαλύτερα ανοίγματα box office όλων των εποχών
18 Δεκεμβρίου 2017 13:41
Σαρωτικό ντεμπούτο $450 εκ. για το Star Wars: The Last Jedi

Ήταν από την αρχή σίγουρο πως το Star Wars: The Last Jedi δεν θα ξεπερνούσε την εμπορική επιτυχία του The Force Awakens, μιας και το hype και το μομεντουμ που το περιέβαλλε δεν είχε προηγούμενο, οπότε έχανε αυτή την πολυτέλεια. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Variety, το The Last Jedi σάρωσε αναμενόμενα τα ταμεία αποσπώντας πάνω από $450 εκ. στο παγκόσμιο box office, χωρίς να ξεπεράσει την ταινία του J.J. Abrams, η οποία έκανε ντεμπούτο με $529 εκατομμύρια. 

Έτσι, εγινε η δεύτερη πιο επιτυχημένη Star Wars ταινία όλων των εποχών στην Αμερική, καταφέρνοντας να συγκεντρώσει $220 εκατομμύρια έναντι $248 εκατομμυρίων του Episode VII: The Force Awakens. Όλα αυτά ήταν λίγο πολύ αναμενόμενα για το sequel του The Force Awakens μιας και άλλο να επιστρέφει ένα franchise μετά από μια δεκαετία και άλλο το δεύτερο κομμάτι της τριλογίας. 

Σε σχέση με το TFA όμως, που παρά τα παράπονα, δεν σήκωσε θύελλα αντιδράσεων, οι τολμηρές αποφάσεις του σκηνοθέτη Rian Johnson για το Last Jedi, ίσως βλάψουν την συνολική πορεία του φιλμ, διότι μια μερίδα του κοινού μπορεί να μην το ξαναδεί στις αίθουσες, όπως έκανε με το πιο βατό Force Awakens.  Αυτό όμως δεν αναιρεί το γεγονός πως δε θα αποτελέσει μια ακόμη γιγαντιαία επιτυχία για τη Lucasfilm και τη Disney.