Fox - Disney: Το κινηματογραφικό deal του αιώνα είναι γεγονός

Οι X-Men, τα Avatar και άλλα πολλά στα χέρια του... Μίκυ Μάους
15 Δεκεμβρίου 2017 12:00
Fox - Disney: Το κινηματογραφικό deal του αιώνα είναι γεγονός

Εδώ και βδομάδες  οι διαπραγματεύσεις και οι φήμες πήγαιναν εκατέρωθεν και ο κόσμος τη ψυχαγωγίας περίμενε με κομμένη την ανάσα αυτή τη συμφωνία. Τελικά, η συμφωνία-ορόσημα για το Hollywood επικυρώθηκε και επίσημα, με την εξαγορά της Fox από τη Disney και ολόκληρη την κινηματογραφική περιουσία της για το αστρονομικό ποσό των $52 δισεκατομμυρίων. Το σπίτι του Μίκυ Μάους πλέον έχει υπό την σκεπή του franchises όπως τους X-Men, οι οποίοι πλέον έρχονται και επίσημα στο Marvel Cinematic Universe, με τον πρόεδρο της Marvel να αδημονεί να τους συστήσει, το Avatar και τα sequels του, τον Deadpool και τους Fantastic Four.

Οι πιθανότητες επέκτασης του MCU πλέον αυξάνονται σε δυσθεώρητα ύψη με τα σενάρια να είναι όλα πλέον ανοιχτά. Άλλοι χαρακτήρες της pop κουλτούρας και αξιοσημείωτες ταινίες που είναι ιδιοκτησία της Disney θεωρούνται τα Alien, Predator, Planet of the Apes, η original Star Wars τριλογία -κυρίως για το A New Hope, Home Alone, Ice Age, The Maze Runner και άλλα. 

Στα τηλεοπτικά κατέχει σειρές όπως τα X-Files και Simpsons, το FX Network με το AMC και τα The Walking Dead, American Horror Story, το 24 και το Prison Break, μεταξύ άλλων. Επίσης, η Disney αποκτά ένα σημαντικό μέρος του Sky TV της Βρετανίας, αποκτώντας ένα νέο κανάλι διανομής στην Ευρώπη. Με όλα αυτά τα IPs στο τσεπάκι της η Disney παίρνει μεγάλο προβάδισμα όσον αφορά την ποικιλομορφία του περιεχομένου που θα μπορεί να προβάλλει στην επερχόμενη streaming υπηρεσία της και να ανταγωνιστεί σκληρά το Netflix. 

Ερωτήματα, βέβαια, γεννώνται από το πόσο δυστοπικό ακούγεται η όλη συμφωνία του αιώνα, όπως χαρακτηρίζεται από πολλούς, για το μέλλον τη ψυχαγωγίας. Και αυτό διότι η μερίδα του λέοντος είναι στα χέρια μιας εταιρίας, της The Walt Disney Company, η οποία επί της ουσίας θα διαχειρίζεται τεράστια ονόματα με εκατοντάδες εκατομμύρια fans ανα τον κόσμο. Είναι σχεδόν αναμενόμενο πως θα υπάρξουν αντιδράσεις στο Hollywood για αυτή την μονοπωλιακού χαρακτήρα συμφωνία και μένει να δούμε τις εξελίξεις.