Ο George Miller μηνύει την Warner Bros.

Ο λόγος είναι η μη καταβολή $7 εκατομμυρίων για το Mad Max: Fury Road
16 Νοεμβρίου 2017 10:13
Ο George Miller μηνύει την Warner Bros.

Σύμφωνα και με συναφές δημοσίευμα του Deadline, κυκλοφόρησε η είδηση πως ο δημιουργός του Mad Max: Fury Road κατέθεσε μήνυση εναντίον της Warner Bros. σε δικαστήριο της Αυστραλίας.

Ο George Miller επέλεξε να ακολουθήσει την δικαστική οδό ισχυριζόμενος πως η εταιρία αρνήθηκε να του καταθέσει ένα παχυλό bonus πολλών εκατομμυρίων δολαρίων για το παραπάνω επιτυχημένο φιλμ δράσης του 2015.

O διάσημος σεναριογράφος και σκηνοθέτης που είχε εκτοξεύσει το franchise του Mad Max το 1979 με τον Mel Gibson στο πρωταγωνιστικό ρόλο, υποστηρίζει ότι το στούντιο είχε υπογράψει μαζί του συμβόλαιο να του καταβάλει το επίδομα των 7 εκατομμυρίων δολαρίων εάν το sequel με τον Tom Hardy και την Charlize Theron ερχόταν με τελικό κόστος λιγότερο από $157 εκατομμύρια. Ο Miller διατείνεται ότι δικαιούται το ποσό αυτό, ενώ την ίδια ώρα η Warner Bros. επισημαίνει ότι η ταινία ξεπέρασε τον εν λόγω προϋπολογισμό εξαιτίας αποφάσεων που του ίδιου που τόνιζε ότι προέκυψαν σημαντικές υποχρεωτικές αλλαγές και καθυστερήσεις όσον αφορά το project του 2015.

Η ανακοίνωση της εταιρίας  σχετικά με τις ανωτέρω κατηγορίες, παρατίθεται ως εξής: «Διαφωνούμε και θα αμυνθούμε σθεναρά έναντι των ισχυρισμών αυτών».

Η Warner Bros. προσπάθησε να καταθέσει έφεση, με το Ανώτατο Δικαστήριο της Αυστραλίας να αποφαίνεται την Πέμπτη ότι η υπόθεση προχωράει κανονικά για εκδίκαση.

Η υπεράσπιση του Miller θα επικαλεστεί έναν αυστραλιανό νόμο περί καταναλωτών που καθιστά τις υποτιθέμενες κινήσεις του στούντιο ως παραπλανητικές. Η βασική αιτιολογία είναι ότι η Warner Bros. προέβη σε σχετική συμφωνία ερήμην του Miller όσον αφορά το πρόσθετο κόστος που θα μπορούσε να επηρεάσει την αποτίμηση του συνολικού προϋπολογισμού.