Tau: Το Netflix απέκτησε τα δικαιώματα για το sci-fi θρίλερ

Πρωταγωνιστούν οι Maika Monroe, Ed Skrein και Gary Oldman
03 Νοεμβρίου 2017 19:25
Tau: Το Netflix απέκτησε τα δικαιώματα για το sci-fi θρίλερ

Σύμφωνα και με σχετικό δημοσίευμα του Coming Soon, κυκλοφόρησε η είδηση ότι το Netflix απέκτησε τα δικαιώματα για το επιστημονικής φαντασίας θρίλερ Tau του Federico D’Alessandro, όπου πρωταγωνιστούν η Maika Monroe (Independence Day: Resurgence, It Follows), ο Ed Skrein (Deadpool) και ο Gary Oldman (Dark Knight Trilogy).

Το σενάριο του Tau υπογράφει η Noga Landau ενώ το όλο εγχείρημα χρηματοδοτείται από το Hercules Film Fund, την Waypoint Entertainment του Ken Kao και την Addictive Pictures.

Η υπόθεση του έργου περιστρέφεται γύρω από μία μικροαπατεώνισσα, την Julia (Monroe) το τελευταίο θύμα που έχει απαχθεί και κρατείται αιχμάλωτη για τις ανάγκες ενός θανατηφόρου πειράματος. Το μόνο πράγμα που στέκεται εμπόδιο στην ελευθερία της είναι η Tau, μία προηγμένη μορφή τεχνητής νοημοσύνης που αναπτύχθηκε από τον  Alex (Skrein), τον απαγωγέα της κοπέλας. Το σύστημα της  Tau είναι εξοπλισμένο με δεκάδες drones που αυτοματοποιούν ένα φουτουριστικό έξυπνο σπίτι. Η δυνατότητα του μοντέλου Tau περιορίζεται μόνο από την κατανόηση του κόσμου στον οποίο υπάρχει, αλλά η συσκευή είναι προγραμματισμένη και για κάτι περισσότερο. Η Julia, που επιδεικνύει ευρηματικότητα και θάρρος, πρέπει να αγωνιστεί ενάντια στον χρόνο για να γεφυρώσει τα όρια μεταξύ ανθρώπου και μηχανής, να συνδεθεί με την Tau και να κερδίσει την ελευθερία της προτού έρθει αντιμέτωπη με την ίδια μοίρα που είχαν οι προηγούμενοι δεσμώτες.

Πίσω από την παραγωγή του Tau βρίσκονται οι David S. Goyer της Phantom Four banner, ο Russell Ackerman, ο John Schoenfelder και ο Kevin Turen, ενώ στη συμπαραγωγή είναι η Rhea Films, με εκτελεστικούς παραγωγούς τους Πάρη Κασσιδόκωστα Λάτση, Terry Dougas και Jean-Luc De Fanti. Η AFM και η BLOOM αναλαμβάνουν την διεθνή διανομή του φιλμ.