To HBO θα προβάλλει την ιστορική μίνι σειρά Gunpowder

Ο Kit Harington συμμετέχει στην Συνωμοσία της Πυρίτιδας
01 Νοεμβρίου 2017 18:28
To HBO θα προβάλλει την ιστορική μίνι σειρά Gunpowder

Σύμφωνα και με σχετικό δημοσίευμα του Screen Rant, η μίνι σειρά εποχής Gunpowder όπου πρωταγωνιστεί ο Kit Harington, παίρνει το πράσινο φως για την προβολή της και στο HBO.

Ο δημοφιλής ηθοποιός που υποδύεται και τον Jon Snow στο σόου φαντασίας Game of Thrones, εν προκειμένω θα ενσαρκώσει τον Robert Catesby, έναν πλούσιο ευγενή από το Warwickshire, στενό συνεργάτη του Guy Fawkes .

Το συγκεκριμένο ιστορικό δράμα θα αποτελείται από τρία επεισόδια και αφού άρχισε να προβάλλεται στις 21 Οκτωβρίου στο BBC One, πλέον θα φιλοξενηθεί και στην συχνότητα του HBO από τις 18 Δεκεμβρίου του 2017. Η υπόθεση του Gunpowder αφορά την "Συνωμοσία της Πυρίτιδας"( Gunpowder plot) που αποτελεί εθνική επέτειο για την Αγγλία και έχει να κάνει με το θρησκευτικό επαναστατικό κίνημα των Καθολικών που στις 5 Νοεμβρίου του 1605 συσπειρώθηκαν για να τινάξουν στον αέρα την Βουλή των Λόρδων χωρίς όμως να τελεσφορήσει αυτή τους η απόπειρα. Η ανταρσία τους προκλήθηκε εξαιτίας της αυταρχικής εξουσίας του Ιακώβου Α', ο οποίος επέβαλε σχεδόν καταπιεστικά τον Προτεσταντισμό. Επικεφαλής της εξέγερσης ήταν ο Guy Fawkes (οπωσδήποτε θα σας έρχεται κατά νου η μάσκα του ήρωα από το V for Vendetta πάνω στην οποία υποτίθεται πως διαγραφόταν η μορφή αυτού του άνδρα). Η πλειονότητα των επαναστατών εκτελέστηκε.

Στο cast  συγκαταλέγονται επίσης η Liv Tyler (Lord of the Rings) ως η Anne Vaux, ξαδέρφη του Catesby, ο Tom Cullen (Downton Abbey) ως ο Guy Fawkes, ενώ έρχονται να προστεθούν και οι Peter Mullan, Edward Holcroft, Shaun Dooley, Robert Emms, Derek Riddell, και Mark Gatiss (Sherlock, Doctor Who).

Το σενάριο του Gunpowder  υπογράφει ο Ronan Bennett. (Top Boy) ενώ την σκηνοθεσία επιμελήθηκε ο J. Blakeson (The Disappearance of Alice Creed). Καθήκοντα παραγωγού ανέλαβαν ο Harington, οι Ollie Madden, Daniel West και Stephen Wright.