Ο Tarantino μετανιώνει που κράτησε κρυφή την υπόθεση Weinstein

"Μακάρι να είχα αναλάβει τις ευθύνες μου" 
23 Οκτωβρίου 2017 15:17
Ο Tarantino μετανιώνει που κράτησε κρυφή την υπόθεση Weinstein

Η πολύκροτη υπόθεση των σεξουαλικών επιθέσεων του παραγωγού Harvey Weinstein προκάλεσαν τριγμούς στο Hollywood και όσο περνούν οι μέρες τόσο περισσότεροι βγαίνουν στο φως να μιλήσουν για αυτή. Ένας από αυτούς είναι ο θρυλικός σκηνοθέτης Quentin Tarantino, o οποίος σε συνέντευξη του στους New York Times αποκάλυψε πως είχε ακούσει για τις διάφορες συμπεριφορές του φερόμενου ως βιαστή, Weinstein, πριν από δεκαετίες και ενώ ήξερε δεν έπραξε κατάλληλα. Ο επί χρόνια συνεργάτης του -είναι η εταιρία παραγωγής των Hateful Eight, Django Unchained, Inglorious Basterds- γνώριζε για την συμπεριφορά του ατιμασμένου παραγωγού και μετανιώνει για το γεγονός ότι δεν μίλησε νωρίτερα για την υπόθεση. 

Τα όσα είπε ο Ταραντίνο στην συνέντευξη:

Ήξερα αρκετά πράγματα για να κάνω παραπάνω από όσα έκανα. Ακουγόντουσαν κάτι παραπάνω από συνηθισμένες φήμες και κουτσομπολιά. Δεν τα είχα ακούσει από άλλους. Γνώριζα πως είχε κάνει μερικά πράγματα. 

Μακάρι να είχα αναλάβει τις ευθύνες μου για τα όσα άκουγα. Αν είχα κάνει τη δουλειά που έπρεπε να κάνω τότε, δε θα είχα συνεργαστεί μαζί του. 

Επίσης, αποκάλυψε πως έβγαινε με την Mira Sorvino, μια από τα πάμπολλα θύματα του Weinstein, όταν είχε ακούσει πως ο παραγωγός της είχε κάνει ανήθικες προτάσεις σε δωμάτιο ξενοδοχείου. Θυμώμενος το σοκαριστικό και αποκρουστικό περιστατικό, εν  τέλει χειρίστηκε το περιστατικό ως ένα μεμονωμένης φύσεως που θα λυνόταν. "Είμαι μαζί της και το γνωρίζει. Δε θα κάνει κάτι μαζί της γιατί ξέρει ότι είναι η κοπέλα μου." δήλωσε ο σκηνοθέτης των Kill Bill.

Κλείνοντας τη συνέντευξη του εξέφρασε την υποστήριξη του και σε άλλους άνδρες να βγουν και να μιλήσουν για την υπόθεση και να μη φοβηθούν, ώστε να συμπαρασταθούν στα άλλα θύματα.