Η πρεμιέρα του The Current War μετατίθεται για το 2018

Το σκάνδαλο του Harvey εκπυρσοκροτεί εναντίον της Weinstein Company
16 Οκτωβρίου 2017 13:20
Η πρεμιέρα του The Current War μετατίθεται για το 2018

Σύμφωνα και με σχετικό δημοσίευμα του Collider, κυκλοφόρησε η είδηση πως το δράμα εποχής The Current War πρόκειται να αλλάξει ημερομηνία πρεμιέρας και από τις 24 Νοεμβρίου που επρόκειτο να βγει στην Αμερική, να μετατεθεί η προβολή του για το 2018.

Ενώ, λοιπόν, η ιστορική αυτή ταινία του δημιουργού Alfonso Gomez-Rejon επρόκειτο να διανεμηθεί στις Η.Π.Α. την Μαύρη Παρασκευή, τα σχέδια άλλαξαν και απ’ ό,τι φαίνεται κάτι τέτοιο ίσως και να έχει σχέση και με το σκάνδαλο που ξέσπασε γύρω από το όνομα του Harvey Weinstein, του ιδιοκτήτη της εταιρείας τον οποίο βαραίνουν οι κατηγορίες σεξουαλικής παρενόχλησης που δέχτηκε στο γραφείο του η ηθοποιός Léa Seydoux. Από τότε που διέρρευσε σαν νέο το παραπάνω συμβάν, πολλές ακόμη εκπρόσωποι της υποκριτικής πήραν το θάρρος να μιλήσουν για την παρόμοια τραυματική εμπειρία που είχαν με τον εν λόγω παραγωγό.

Οι ανήθικες και αξιόποινες πράξεις του Harvey τον φέρνουν ενώπιον της δικαιοσύνης, όμως απ΄ ό,τι φαίνεται γυρίζουν μπούμερανγκ και εναντίον της Weinstein Company, επιδρώντας διαβρωτικά στο κομμάτι της παραγωγής αφού ασκούν αρνητικό αντίκτυπο όσον αφορά και την δημόσια εικόνα της. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους πάρθηκε η απόφαση να πάει πίσω το The Current War μεταξύ αυτών και η πιο πρόσφατη δήλωση στην οποία προέβη ο ένας εκ των δύο πρωταγωνιστών του φιλμ, ο Benedict Cumberbatch, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά πως νιώθει “απολύτως αηδιασμένος με την φρικτή αυτή αποκάλυψη”. Αυτό και μόνο θα ήταν αρκετό για να κάνει τους υπευθύνους της εταιρείας να  σκεφτούν πιο προσεκτικά τι στρατηγική θα ακολουθήσουν εφεξής όσον αφορά την διαχείριση της όλης υπόθεσης.

Να υπενθυμίσουμε πως η υπόθεση του The Current War εκτυλίσσεται στον 19ο αιώνα και αφορά την κόντρα που είχε ξεσπάσει μεταξύ δύο διάσημων εφευρετών της περιόδου εκείνης, οι οποίοι ειδικεύονταν στο πεδίο της ηλεκτρικής ενέργειας. Από  την μία, ο Thomas Eddison (Benedict Cumberbatch )και από την άλλη ο George Westinghouse (Michael Shannon) ήρθαν σε σφοδρή ρήξη με αφορμή τις αντικρουόμενες θεωρίες τους σχετικά με την ροή του ηλεκτρικού ρεύματος. Το σενάριο επιμελήθηκε ο Michael Mitnick. Το cast συναπαρτίζουν και οι: Katherine Waterston, Michael Shannon, Nicholas Hoult, Tom Holland, Tuppence Middleton, και ο Matthew Macfadyen.