First They Killed My Father: Νέο trailer για την επόμενη ταινία της Angelina Jolie

Πώς είναι να ζεις κάτω από ένα καταπιεστικό καθεστώς;
26 Σεπτεμβρίου 2017 19:49
First They Killed My Father: Νέο trailer για την επόμενη ταινία της Angelina Jolie

Έπειτα από την παρουσίαση της νέα της ταινίας στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Τορόντο, η Angelina Jolie εισέπραξε πολύ θετικές κριτικές, αφού το First They Killed My Father αφηγήθηκε με μοναδικό τρόπο μία μελανή σελίδα στο εθνικό αφήγημα του λαού της Καμπότζη.

Ο κεντρικός άξονας αυτού του δράματος εποχής περιστρέφεται γύρω από την ζωή της Loung Ung (Sareum Srey Moch), ενός νεαρού κοριτσιού από την Καμπότζη που υπήρξε μάρτυρας της κτηνωδίας του αμείλικτου εμφύλιου σπαραγμού στην χώρα της. Παρακολουθεί κανείς τον απεγνωσμένο αγώνα της ίδιας και των οικείων της που κάνουν ό,τι μπορούν για να επιζήσουν από την φρικτή γενοκτονία που διενέργησε το απηνές καθεστώς “Khmer Rouge”. Υπό την τυραννία του την δεκαετία του ’70 αποδεκατίστηκε το ένα τέταρτο των ντόπιων έπειτα από την αμερικανική έξοδο από το Βιετνάμ. Ένας κύκλος βίας και αναλγησίας που άφησε το στίγμα του στην ιστορική πορεία ενός ολόκληρου κράτους αποτελώντας κομμάτι της συλλογικής του μνήμης.

Το First They Killed My Father είναι διαθέσιμο ήδη στο Netflix από τις 15 Σεπτεμβρίου του 2017. Παρακάτω ακολουθεί το καινούργιο trailer: