The Current War: Το πρώτο trailer για μία ιστορική κόντρα πολλών volt

Με τους Michael Shannon, Benedict Cumberbatch, Nicholas Hoult
09 Σεπτεμβρίου 2017 05:19
The Current War: Το πρώτο trailer για μία ιστορική κόντρα πολλών volt

Το πρώτο trailer του The Current War μόλις κυκλοφόρησε σύμφωνα και με σχετικό δημοσίευμα του Collider. Πρόκειται για ένα δράμα εποχής που τοποθετείται χρονικά στον 19ο αιώνα και πραγματεύεται τον ανταγωνισμό δύο ονομάτων-ορόσημων στον χώρο της ηλεκτρικής ενέργειας, του Thomas Edison και του George Westinghouse.

Εν προκειμένω, το κοινό θα παρακολουθήσει την αντιπαράθεση των δύο αυτών σημαντικών εφευρετών για τις θεωρίες που υποστήριζε ο καθένας του περί της ροής του ηλεκτρικού ρεύματος. Ο Westinghouse τασσόταν υπέρ της προσέγγισής που εισήγαγε σαν όρο το εναλλασσόμενο ρεύμα (AC) εν αντιθέσει με τον Edison που επέμενε στην θέση του για το συνεχές ρεύμα (DC).

Στο The Current War, ο Benedict Cumberbatch ενσαρκώνει τον Thomas Edison, με πολύ πετυχημένη αμερικανική προφορά, ενώ ο Michael Shannon τον αντίπαλό του, τον George Westinghouse. Τα πράγματα εντείνονται ακόμη περισσότερο όταν στο προσκήνιο  εμφανίζεται ο Nikola Tesla τον οποίο υποδύεται ο Nicholas Hoult (τελευταία φορά αυτός ο ρόλος άνηκε στον David Bowie και την ταινία Prestige), οξύνοντας την επιστημονική αυτή κόντρα για το πoιο σύστημα θα κυριαρχήσει επίσημα στον σύγχρονο πολιτισμό.

Την σκηνοθεσία υπογράφει ο Alfonso Gomez-Rejon, ενώ το σενάριο ο Michael Mitnick. Το cast συμπληρώνουν οι: Katherine Waterston, Tom Holland, Tuppence Middleton, και ο Matthew Macfadyen.

Το The Current War θα προβληθεί αρχικά στο φετινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο πριν διανεμηθεί στις αμερικανικές αίθουσες στις 19 Ιανουαρίου του 2018.