Gerald’s Game: Νέο trailer για ένα θρίλερ τρόμου εμπνευσμένο από τον King

Ένα αθώο ερωτικό παιχνίδι μπορεί να γίνει εφιάλτης;
07 Σεπτεμβρίου 2017 08:59
Gerald’s Game: Νέο trailer για ένα θρίλερ τρόμου εμπνευσμένο από τον King

Το φετινό φθινόπωρο το σύμπαν του Stephen King θα έχει την τιμητική του έπειτα από τόσες νέες διασκευές που αφορμούνται από τα μυθιστορήματά του και θα προβληθούν τόσο στην τηλεόραση όσο και στην Μεγάλη Οθόνη. Αυτή την φορά γίνεται λόγος για το λιγότερο γνωστό έργο του King, το Gerald’s Game, που μεταστοιχειώνεται σε ένα αγωνιώδες κλειστοφοβικό φιλμ, την σκηνοθεσία του οποίου υπογράφει ο Mike Flanagan.

Ένα αθώο ερωτικό παιχνίδι ανάμεσα σε ένα παντρεμένο ζευγάρι σε μια απόμακρη περιοχή ξαφνικά μετατρέπεται σε έναν τρομακτικό αγώνα για επιβίωση.  Η σύζυγος του Gerald Burlingame , η Jessie πρέπει να πολεμήσει με τους δαίμονες που χρόνια τώρα στοιχειώνουν το μυαλό της - και που ενδεχομένως να παραμονεύουν στις σκιές του φαινομενικά άδειου σπιτιού τους. Μεταξύ των άλλων, έρχεται αντιμέτωπη με φαντάσματα από το παρελθόν της και ένα λαγωνικό.

Ο ίδιος ο King έγραψε στο Twitter ότι πρόκειται για μία “υπνωτιστική, τρομακτική και εξαιρετική ταινία”, δεδομένου ότι παρακολούθησε το φιλμ που του έστειλαν πριν την επίσημη κυκλοφορία του. Κάτι τέτοιο δημιουργεί προσδοκίες για ένα ακόμη αξιόμαχο κινηματογραφικό δείγμα μετά το The Shining και το The Green Mile.

Πάντως σύμφωνα με δημοσίευμα του EW ο Flanagan δήλωσε χαρακτηριστικά: “Μία από τις πιο τεταμένες στιγμές  της καριέρας μου ήταν όταν  έστειλα στον King το πρώτο cut off για να εκφράσει την κρίση του. Ξέρετε ότι είναι  πολύ πιστός στις θέσεις του για το πώς θα πρέπει να διασκευάζεται η δουλειά του. Δεν είναι μυστικό το πώς αισθάνθηκε για τον τρόπο που διαχειρίστηκε ο Stanley Kubrick την ‘Λάμψη.’ Βέβαια αναθεώρησε την αρχική του γνώμη και αγάπησε στ’ αλήθεια το φιλμ. Μου έστειλε ένα email — και δεν υπερβάλω — το οποίο όντως εκτύπωσα, κορνίζαρα και κρέμασα στο σαλόνι μου. Αυτήν ήταν μία από τις πιο χαρούμενες φάσεις της επαγγελματικής μου πορείας

Πρωταγωνιστές της ταινίας είναι η Carla Gugino και ο Bruce Greenwood που υποδύονται το ανδρόγυνο.

Το Gerald’s Game θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix στις 29 Σεπτεμβρίου του 2017. Παρακάτω ακολουθεί το σχετικό trailer: