O Ed Skrein αποχωρεί από το cast του Hellboy: Rise of the Blood Queen

Η Τέχνη ενώνει και εδώ δεν χωρούν εθνικές διακρίσεις
30 Αυγούστου 2017 08:46
O Ed Skrein αποχωρεί από το cast του Hellboy: Rise of the Blood Queen

O Ed Skrein περισσότερο γνωστός από την συμμετοχή του στο περσινό blockbuster του Deadpool ως ο αντιήρωας Ajax, πήρε μία πολύ σαφή θέση σχετικά με τον ασιατικής καταγωγής comic χαρακτήρα που θα ερμήνευε στο Hellboy: Rise of the Blood Queen. Σύμφωνα και με το σχετικό δημοσίευμα του Rolling Stone, επέλεξε να αποχωρήσει από το cast καθώς πίστευε ότι τον ρόλο του Major Ben Daimio θα ταίριαζε να τον υποδυθεί καλύτερα κάποιος συνάδελφος του με τις αντίστοιχες εθνικές καταβολές.

Στάθηκε κριτικά απέναντι στην τάση του Hollywood να επιλέγει κυρίως λευκούς ηθοποιούς για να ενσαρκώσουν ήρωες comic, που ουσιαστικά διαμορφώθηκαν με συγκεκριμένα γνωρίσματα από τον δημιουργό τους και κανονικά θα έπρεπε να μην αγνοούνται επιδεικτικά τέτοια ζητήματα.

Το σχόλιο του Βρετανού ηθοποιού στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, έγινε δεκτό από τους συναδέλφους αλλά και τους φαν του με αντίστοιχες εκφράσεις επιδοκιμασίας για το θάρρος της γνώμης και την υπευθυνότητα που ομολογουμένως επέδειξε ο Ed.

Ο Riz Ahmed, από την μίνι σειρά The Night Of, τον επικρότησε μάλιστα για αυτήν του την απόφαση δηλώνοντας χαρακτηριστικά στο ίδιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης:  

Στο πρόσφατο παρελθόν μεγάλα ονόματα όπως οι Scarlett Johansson, Jake Gyllenhaal, Matt Damon και η Tilda Swinton έχουν επικριθεί για το ότι κλήθηκαν να αναπαραστήσουν comic μορφές που είχαν ασιατικές ρίζες κάτι που ασφαλώς δεν συμβάδιζε με το αυθεντικό υλικό του μύθου τους.

Η απόσυρση αυτή του Skrein από το reboot του Hellboy αν μη τι άλλο, σηματοδοτεί την καλή του προαίρεση να κρατήσει μία σεμνότητα όσον αφορά την επαγγελματική του καριέρα, και να διαχειριστεί  αξιοπρεπώς, με ωριμότητα και σεβασμό θέματα ισότητας και εθνικής προέλευσης λαμβάνοντας υπόψιν του φυσικά  και την αντίστοιχη επιθυμία του κόσμου.