2036: Nexus Dawn | Το mini prequel του Blade Runner 2049

O Jared Leto σε ένα short film πριν τα γεγονότα του sequel
30 Αυγούστου 2017 07:53
2036: Nexus Dawn | Το mini prequel του Blade Runner 2049

Ενώ πλησιάζει η ημερομηνία της πολυαναμενόμενης πρεμιέρας του Blade Runner 2049, η Warner Bros. δίνει στο κοινό για ακόμη μία φορά μία μικρή γεύση για το νέο φιλμ του Dennis Villeneuve που αναζωπυρώνει ακόμη περισσότερο το ενδιαφέρον των θεατών.

Σε αποκλειστικότητα του Collider, φιλοξενείται η ταινία μικρού μήκους 2036: Nexus Dawn η οποία εξηγεί τι συνέβη στον κόσμο του Blade Runner το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί μεταξύ της πρώτης κινηματογραφικής αφήγησης του Ridley Scott, ο μύθος της οποίας τοποθετείται το 2019, και της συνέχειας της ιστορίας, εν έτει 2049.

Τα τεκταινόμενα του prequel 2036: Nexus Dawn λαμβάνουν χώρα το 2036 και η υπόθεση εν προκειμένω περιστρέφεται γύρω από τον χαρακτήρα που υποδύεται ο Jared Leto, τον Niander Wallace. Σε αυτό το short film που σκηνοθετείται από τον Luke Scott (Morgan), ο Wallace δημιουργεί μία νέα “τελειοποιημένη” γενιά ανδροειδών που ονομάζεται “Nexus 9” πολύ πιο προηγμένη από τα μοντέλα που έφτιαξε ο Eldon Tyrell. Ο εν λόγω εφευρέτης αποσκοπεί στην άρση της απαγόρευσης αναπαραγωγής “ζωντανών” αντιγράφων που επιβλήθηκε το 2023 με νόμο της κυβέρνησης έπειτα από την καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε την West Coast και καταλογίστηκε σαν σφάλμα στα ανδροειδή. Αναμφίβολα, κάτι τέτοιο θα έχει σοβαρές προεκτάσεις που μπορεί να αποβούν καθοριστικές για την πλοκή του Blade Runner 2049.

Το σύντομο αυτό βίντεο που ενσωματώνεται ομαλά σαν ένα επιμέρους τμήμα, μία ψηφίδα στο σύμπαν του Blade Runner, θα ακολουθήσουν και δύο ακόμη πρόσθετα short film που θα κυκλοφορήσουν πριν το Blade Runner 2049 βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Στο Blade Runner 2049 πρωταγωνιστούν οι Ryan Gosling, Harrison Ford, Robin Wright, Sylvia Hoeks, Ana de Armas, Dave Bautista, και ο Mackenzie Davis. Η αυλαία για το δυστοπικό αυτό φουτουριστικό θέαμα θα ανοίξει στην Ελλάδα στις 5 Οκτωβρίου του 2017.