Wonder Woman 2 | Η Patty Jenkins στο καλύτερο deal της καριέρας της;

Θα πάρει τον τίτλο της πιο ακριβοπληρωμένης γυναίκας σκηνοθέτη;
18 Αυγούστου 2017 23:20
Wonder Woman 2 | Η Patty Jenkins στο καλύτερο deal της καριέρας της;

Η Patty Jenkins έκανε το σκηνοθετικό της ντεμπούτο με το Monster, επιμελούμενη και το σενάριο του εν λόγω δραματικού έργου που συνιστά ένα αξιόλογο δείγμα ποιοτικού κινηματογράφου χάρη στο οποίο καταξιώθηκε ακόμη περισσότερο η Charlize Theron το 2003. Πριν από το Wonder Woman, οι τελευταίες δουλειές της  Jenkins αφορούσαν την σκηνοθεσία επεισοδίων από σειρές όπως το Entourage και το The Killing. O πάταγος της Wonder Woman ξεπέρασε σε εισπράξεις τα $800M παγκοσμίως και σύντομα βγαίνει στους κινηματογράφους της Ιαπωνίας στις 25 Αυγούστου του 2017.

Το Wonder Woman αποδεικνύει ότι μεγάλες κινηματογραφικές παραγωγές με υπερήρωες μπορούν να υπογράφουν δεξιοτεχνικά και γυναίκες δημιουργοί. Πλέον, πολλοί ανυπομονούν η Patty Jenkins να επιστρέψει στα καθήκοντά της για το αμέσως επόμενο sequel που θα προστεθεί στο κινηματογραφικό σύμπαν της DC.

Τον περασμένο μήνα στο Comic-Con, το στούντιο επιβεβαίωσε ότι όσον αφορά το δεύτερο κεφάλαιο στην ιστορία της Wonder Woman, πρωταγωνίστρια θα είναι πάλι η Gal Gadot, και ότι η πρεμιέρα έχει οριστεί για τις 13 Δεκεμβρίου του 2019. Ωστόσο, δεν έχει υπογραφεί ακόμη το επίσημο συμβόλαιο της Jenkins με την εταιρεία για τη συνέχεια της Wonder Woman. Η ίδια αναμένεται να εισπράξει μία εξαιρετικά παχυλή αμοιβή, κάτι που δεν προκαλεί εντύπωση αφού η πρώτη ταινία της Wonder Woman μπήκε σύντομα στην κατηγορία των block busters. Αν οριστικοποιηθεί η συμφωνία θα κατατάξει την σκηνοθέτη στη λίστα με τiς πιο ακριβοπληρωμένες γυναίκες δημιουργούς.

Το σίγουρο είναι ότι το αμερικανικό και το διεθνές box office υποδέχτηκε με θέρμη την σύγχρονη εκδοχή της αμαζόνας ηρωίδας σε ένα φιλμ δράσης κομμένο και ραμμένο για αυτήν και μάλιστα από γυναίκα κινηματογραφίστρια. Πρόκειται για την τρίτη μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία στην ιστορία της Warner Bros μετά την τριλογία Dark Knight του Christopher Nolan.