Birth of the Dragon | Μία ματιά στην καινούργια ταινία για τον Bruce Lee

Ο θρύλος των πολεμικών τεχνών ξαναζωντανεύει
10 Αυγούστου 2017 14:30
Birth of the Dragon | Μία ματιά στην καινούργια ταινία για τον Bruce Lee

Σε δημοσίευμα του ComingSoon.net ανέβηκε ένα σύντομο βίντεο από την νέα κινηματογραφική βιογραφία του Bruce Lee, το Birth of the Dragon, βασισμένη στο άρθρο  “Bruce Lee’s Toughest Fight”. Τη σκηνοθεσία του φιλμ ανέλαβε ο George Nolfi του The Adjustment Bureau και το σενάριο υπογράφουν οι Christopher Wilkinson και Stephen J. Rivele (Nixon, Ali).  

Το Birth of the Dragon αφηγείται την ιστορία πίσω από τον πολυσυζητημένο αγώνα του 1965 μεταξύ του μάστερ του kung fu, Shaolin Master Wong Jack Man και του νεαρού τότε Bruce Lee. Μας μεταφέρει στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα της δεκαετίας του ‘60 στο Σαν Φρανσίσκο, όντας μία σύγχρονη εκδοχή για τις κλασικές ταινίες μέσα από τις οποίες ο θρύλος των πολεμικών τεχνών,  ο Bruce Lee έγινε γνωστός. Αντλεί την έμπνευσή του από την επική αλλά μέχρι και σήμερα αμφιλεγόμενη επίδειξη δύναμης μεταξύ ενός ανερχόμενου τότε  Bruce Lee και του μετρ του kung fu,  Wong Jack Man - μιας αναμέτρησης που γέννησε ένα πρόσωπο-σύμβολο.

Στο Birth of the Dragon παίζουν οι: Philip Ng (Once Upon A Time in Shanghai, Vegas to Macau) ως ο Lee, ο Yu Xia (In the Heat of the Sun, The Painted Veil) ως ο Wong Jack Man, ο Billy Magnussen (Into the Woods, Bridge of Spies) ως ο Steve McKee, και η  Jinging Qu (Old Boys: The Way of the Dragon, Journey Through China) ως η Xiulan, το φλερτ του Magnussen. Ο κακός της υπόθεσης, ένα αμείλικτος παράγοντας του εγκλήματος, ο Auntie Blossom θα ενσαρκωθεί από τον Jin Xing, γνωστό τηλεοπτικό οικοδεσπότη κινέζικου σόου. Τις σκηνές πάλης έχει επιμεληθεί ο διακεκριμένος  action χορογράφος, Corey Yuen, απόφοιτος της Peking Opera School.

Πίσω από την παραγωγή του Birth of the Dragon βρίσκεται η Kylin Films και η Groundswell Productions film, μαζί με τους Michael London και Janice Williams.

Το Birth of the Dragon θα διανεμηθεί στις αμερικανικές κινηματογραφικές αίθουσες από τις BH Tilt και WWE Studios στις 25 Αυγούστου του 2017.

Tags: