Game of Thrones hack: Στη φόρα τα προσωπικά στοιχεία των πρωταγωνιστών

Οι hackers απειλούν το HBO πως δε θα σταματήσουν εκεί
08 Αυγούστου 2017 18:10
Game of Thrones hack: Στη φόρα τα προσωπικά στοιχεία των πρωταγωνιστών

Η πρόσφατη παραβίαση των συστημάτων ασφαλείας της HBO φαίνεται πως οδήγησε στη διαρροή των τηλεφωνικών αριθμών και των e-mail διευθύνσεων ορισμένων ηθοποιών της ιδιαίτερα δημοφιλούς σειράς, Game of Thrones. Συγκεκριμένα, hackers απέκτησαν πρόσβαση στα συστήματα του HBO και ισχυρίζονται πως έκλεψαν 1.5 terabytes δεδομένων, στα οποία συμπεριλαμβάνονται δύο επεισόδια του GoT που δεν έχουν κυκλοφορήσει, τα Ballers και Room 104. Όπως αναφέρει ο The Guardian οι hackers ήδη έχουν δημοσιεύσει 3.4GB δεδομένων και απαιτούν η εταιρία να τους πληρώσει ένα αδιευκρίνιστο (και σίγουρα πολύ μεγάλο) ποσό, για να μην προβούν σε περαιτέρω διαρροές.

Στα αρχεία που διέρρευσαν φαίνεται πως συμπεριλαμβάνονται τα σενάρια πέντε επεισοδίων του Game of Thrones, τεχνικά έγγραφα που περιγράφουν το εσωτερικό δίκτυο του HBO και οι κωδικοί των διαχειριστών. Μάλιστα το The Verge επισημαίνει ότι ένα έγγραφο πιθανώς συμπεριλαμβάνει μια λίστα με προσωπικούς αριθμούς τηλεφώνου, διευθύνσεις σπιτιών και e-mails από όλους του ηθοποιούς της 7ης σεζόν του GoT, συμπεριλαμβανομένων του Peter Dinklage, της Lena Headey και της Emilia Clarke.

Το HBO επισήμανε πως εξετάζει τι ακριβώς διέρρευσε και συνολικά μελετά διεξοδικά την κατάσταση. Ο αντιπρόσωπος της εταιρίας, Jeff Cusson, δήλωσε:

Η έρευνα μέχρι σήμερα δε μας έχει δώσει λόγο να πιστεύουμε ότι το σύστημα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μας έχει παραβιαστεί στο σύνολό του.

Η κατάσταση σίγουρα θυμίζει το ντροπιαστικό hack που συνέβη στη Sony Pictures το 2014. Μείνετε συντονισμένοι στο Unboxholics.com για οτιδήποτε νεότερο.