Νέος σεναριογράφος για το Star Wars: Episode IX

Φαίνεται πως το σενάριο του Colin Trevorrow δεν είναι αρκετό
01 Αυγούστου 2017 13:12
Νέος σεναριογράφος για το Star Wars: Episode IX

Στην εποχή της Lucasfilm υπό την ηγεσία της Kathleen Kennedy, το άκρως αναμενόμενο Star Wars: The Last Jedi μοιάζει να είναι το τελευταίο, μοναδικό, απροβλημάτιστο δημιούργημα της εταιρίας, σε σχέση με τα όσα ακούμε για το κινηματογραφικό σύμπαν του Star Wars τον τελευταίο καιρό. Ιδιαίτερα αναλογιστούμε τις δυσκολίες που πέρασε το Rogue One και η σκανδαλώδης απόλυση των σκηνοθετών (Chris Miller/ Phil Lord) του Han Solo. Το πλοίο του Star Wars Episode IX γνωρίζει και αυτό τι εστί τρικυμίες, καθώς μετά τον αναπάντεχο θάνατο της Carrie Fisher, η οποία θα έπαιζε τεράστιο ρόλο στο κλείσιμο του Skywalker Saga, τα σχέδια έπρεπε να αλλαχτούν κακήν κακώς, τώρα υπάρχει μια νέα εξέλιξη στην υπόθεση του.

Όπως μεταδίδει το THR, το σενάριο που έγραψε ο σκηνοθέτης του Episode IX, Colin Trevorrow, δεν είναι αρκετό ή τουλάχιστον θέλει μερικές αλλαγές σύμφωνα με τη Lucasfilms για αυτό και προσλήφθηκε ο σεναριογράφος Jack Thorne στη θέση του. Επομένως, αυτός είναι ο τρίτος σεναριογράφος του project μετά τον Trevorrow και τον συνεργάτη του Derek Connolly από το Jurassic World. Αυτή η κίνηση, βέβαια, μπορεί να θεωρηθεί κάλλιστα ως φυσιολογική, καθώς το ίδιο περίπου συνέβη με το σενάριο του The Force Awakens, το οποίο δούλεψε αρχικά για ένα χρόνο ο Michael Arndt και έπειτα παραχώρησε στους J.J. Abrams και Lawrence Kasdan.

To Star Wars: Episode IX είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει τα γυρίσματα του τον Ιανουάριο του 2018, ώστε να κάνει πρεμιέρα στις 24 Μαΐου του 2019.