"First They Killed My Father" trailer: Η νέα ταινία της Angelina Jolie στο Netflix

Μία γενοκτονία που άφησε το στίγμα της στην ιστορία του λαού της Καμπότζη
03 Αυγούστου 2017 22:56

Στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Τορόντο, παίχτηκε το πρώτο trailer από το νέο σκηνοθετικό εγχείρημα της Angelina Jolie, First They Killed My Father, ένα ανερχόμενο ιστορικό δράμα που θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix.

Η υπόθεση του έργου σχετίζεται με την κινηματογραφική αφήγηση της ιστορίας ενός μικρού κοριτσιού από την Καμπότζη, της Loung Ung καθώς εκείνη και η οικογένειά της πάσχιζαν να επιβιώσουν από τις βάρβαρες εκκαθαρίσεις του λεγόμενου καθεστώτος “Khmer Rouge” το οποίο δολοφόνησε το ένα τέταρτο του αυτόχθονα πληθυσμού αφού οι Η.Π.Α. αποχώρησαν από το Βιετνάμ.

Η Jolie επιμελήθηκε το σενάριο με την Ung, και ήταν και συμπαραγωγός μαζί με την δημιουργό ντοκιμαντέρ Rithy Panh να κατάγεται από την Καμπότζη. Τα γυρίσματα που πραγματοποιήθηκαν στην Καμπότζη διήρκησαν για αρκετό χρονικό διάστημα και ήταν ιδιαίτερα απαιτητικά. Χρησιμοποιήθηκαν ντόπιοι ως μέλη του cast, οι οποίοι μιλούν άπταιστα την γλώσσα των Khmer. Η Angelina Jolie άρχισε να προσελκύεται από την ιδέα να ασχοληθεί με ένα τέτοιο concept ήδη από τα γυρίσματα της ταινίας Lara Croft: Tomb Raider.

Η Panh σε εκτενή συνέντευξή που έδωσε στο Deadline, δήλωσε πως οι παράγοντες αυτοί βοήθησαν στην παραγωγή του First They Killed My Father , ως ένα βήμα προς την κάθαρση όσον αφορά την διαδικασία αφομοίωσης και αποδοχής τους θλιβερού και μακάβριου αυτού εθνικού τραυματικού γεγονότος. Και όλα αυτά μέσα από τα μάτια ενός παιδιού που προσπαθούσε να συλλάβει την βία γύρω του.

Το First They Killed My Father θα κάνει πρεμιέρα στις 15 Σεπτεμβρίου στο Netflix.