Dementia 13 | Η Chiller Films αναλαμβάνει το remake

Το Dementia 13 φέρνει και πάλι τον αγνό τρόμο
27 Ιουλίου 2017 14:28
Dementia 13 | Η Chiller Films αναλαμβάνει το remake

Πενήντα τέσσερα χρόνια μετά την κυκλοφορία του Dementia 13 (ή σύμφωνα με τον αγγλικό τίτλο: The Haunted and the Hunted) υπό την σκηνοθετική καθοδήγηση του Francis Ford Coppola, η Chiller Films ενδιαφέρθηκε για το remake της ταινίας. Την παραγωγή τότε είχε αναλάβει o Roger Corman, και το 1963 ξεκίνησαν τα γυρίσματα στην Ιρλανδία. Το Dementia 13,  αν και μια χαμηλού προϋπολογισμού ταινία τρόμου, αναδείχθηκε σε ένα κορυφαίο ψυχολογικό-μεταφυσικό θρίλερ που έμελλε να αποθεώσει τον Coppola στον χώρο της 7ης Τέχνης. Έκτοτε, καθιερώθηκε ως ένας από τους πιο σπουδαίους κινηματογραφιστές του 20ου αιώνα.

Σκοτεινά μυστικά, ανεξιχνίαστες δολοφονίες,  μακάβρια και ανεξήγητα γεγονότα έρχονται να απλώσουν και πάλι ένα βαρύ πέπλο μυστηρίου, μέσα από την νέα κινηματογραφική αφήγηση της ιστορίας. Η Chiller Films έδειξε να προσελκύεται από το όλο concept, και   αποφάσισε να ανακατασκευάσει το εμβληματικό αυτό ασπρόμαυρο φιλμ, επιχειρώντας να δημιουργήσει την σύγχρονη εκδοχή του.

Η εταιρεία έχει προγραμματίσει να το θέσει σε κυκλοφορία σε ποιότητα Digital HD στις 19 Οκτωβρίου του 2017. Την σκηνοθεσία αυτή τη φορά υπογράφει ο σκηνοθέτης Richard LeMay (The Dark Rite), ενώ το σενάριο οι Dan DeFilippo (The Invaders, Chilling Visions: 5 Sates of Fear) και Justin Smith (Siren, The Boy). Παίζουν οι ηθοποιοί:  Julia Campanelli, Ana Isabelle, Marianne Noscheze, Channing Pickett και Christian Ryan.

Tags: