Ο Christopher Nolan αντιπαθεί το Netflix και τη στρατηγική του

Δηλώνει πως δεν θα συνεργαζόταν ποτέ με τον streaming γίγαντα
21 Ιουλίου 2017 11:05
Ο Christopher Nolan αντιπαθεί το Netflix και τη στρατηγική του

Στην εποχή όπου το Netflix σώζει τεράστια και φιλόδοξα projects από οραματιστές και auteur σκηνοθέτες, όπως το Okja του Bong Joon-Ho και το Irishman του Martin Scorsese, υπάρχουν και αυτοί που αντιστέκονται στη μόδα αυτή. Ένας από τους πιο παραδοσιακούς κινηματογραφιστές σήμερα, ο Christopher Nolan, δεν μάσησε τα λόγια του για τον streaming γίγαντα σε μια πρόσφατη συνέντευξη του στο Indiewire λέγοντας:

To Netflix έχει μια παράξενη αποστροφή στο να υποστηρίζει τις κινηματογραφικές κυκλοφορίες. Έχουν μια άμυαλη πολιτική του ότι όλα πρέπει να streamάρονται και να βγαίνουν στις αίθουσες ταυτόχρονα, που είναι προφανώς ένα αδύναμο μοντέλο για τις κινηματογραφικές προβολές. Οπότε δεν μπαίνουν καν στο παιχνίδι και νομίζω πως χάνουν μια τεράστια ευκαιρία. 

O σκηνοθέτης των αριστουργηματικών The Dark Knight και Interstellar, δεν πείθεται επίσης από τις ύπουλες χρηματοδοτήσεις φιλόδοξων projects, τα οποία είναι απλά τα μέσα για να αγιαστεί ο τελικός σκοπός του Netflix: 

Θεωρώ πως η επένδυση που κάνει το Netflix σε ενδιαφέροντες σκηνοθέτες και projects θα ήταν πιο αξιέπαινο εάν δεν χρησιμοποιούνταν ως μια παράξενη μόχλευση ενάντια στο κλείσιμο των κινηματογράφων. 

Εύκολα γίνεται αντιληπτό πως ο Nolan αντιπαθεί το Netflix και τη φιλοσοφία του και για αυτό αποκλείει κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας μαζί του. Να αναφέρουμε πως αυτόν τον καιρό στο εξωτερικό προβάλλεται η νέα του ταινία, το Dunkirk, η οποία έχει λάβει διθυραμβικά σχόλια και στην Ελλάδα αναμένεται στις 24 Αυγούστου.