Avatar 2: Θα προβάλλεται σε 3D...χωρίς γυαλιά!

Ο James Cameron βρήκε τη λύση στο πρόβλημα της πρώτης ταινίας
28 Ιουνίου 2017 13:47
Avatar 2: Θα προβάλλεται σε 3D...χωρίς γυαλιά!

Ένα πρόβλημα του πρώτου Avatar θα λυθεί στο πολυαναμενόμενο sequel  και αφορά τη 3D τεχνολογία. Όπως όλοι ξέρουμε η ταινία στους κινηματογράφους απαιτούσε ειδικούς 3D projectors και 3D γυαλιά για να την απολαύσουν σωστά οι θεατές, όμως υπήρχαν θέματα όπως το έξτρα κόστος των γυαλιών και το ότι προκαλούσε ναυτία σε μερικούς. Τώρα, μέσα από το Inquisitr, μαθαίνουμε πως ο James Cameron απέκτησε πρόσβαση σε μια πρωτοποριακή τεχνολογία 3D προβολής χωρίς γυαλιά, που βασίζεται σε RGB laser και είναι ικανή να χρησιμοποιεί 60.000 lumens για πολύ φωτεινή εικόνα, σε απίστευτα υψηλά καρέ ανά δευτερόλεπτο. 

Αυτό οφείλεται στη συνεργασία της εταιρίας παραγωγής του Cameron, Lightstorm Entertainment και της Christi Digital, οι οποίες θα συνεργαστούν για να φέρουν τα Avatar 2, 3, 4, και 5 σε 3D χωρίς την ανάγκη των 3D γυαλιών.

Το αποτέλεσμα θα είναι καθαρότερη εικόνα από ποτέ, κάτι που το 3D γενικά πάσχει σε αυτόν τον τομέα. Βέβαια, δεν έγινε γνωστό πως η λειτουργεί λεπτομερώς η τεχνολογία ή το πότε θα γίνει ευρέως διαθέσιμη, όμως σίγουρα θα απαιτήσει από τις κινηματογραφικές αίθουσες να αλλάξουν τους προτζέκτορες τους. Γεγονός που θα αργήσει τη διάδοση του νέου συστήματος. Ωστόσο, όπως ο Cameron έφερε την επανάσταση στο 3D των ταινιών με το πρώτο Avatar, έτσι και με το Avatar 2 θα πάει την τεχνολογία ένα βήμα μπροστά, καθώς θα εξαλείψει την ανάγκη για 3D γυαλιά. Όχι μόνο για τo Avatar αλλά και γενικά στις υπόλοιπες ταινίες του μέλλοντος. 

Το Avatar 2 αναμένεται στους κινηματογράφους το 2020.