Ο Daniel Day-Lewis αποσύρεται από την υποκριτική!

Η ανακοίνωση που σόκαρε το Hollywood και τον κόσμο του σινεμά
20 Ιουνίου 2017 19:56
Ο Daniel Day-Lewis αποσύρεται από την υποκριτική!

Ο τρεις φορές βραβευμένος με Όσκαρ, Daniel Day-Lewis, ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά την απόσυρση του από την ηθοποιία, όπως μεταδίδει το Variety. O Lewis θεωρείται ευρέως ένας από τους αρτιότερους ηθοποιούς της γενιάς του, που έχει υποδυθεί θρυλικούς ρόλους που μεταμόρφωσαν τον ίδιο και το σινεμά, από προέδρους, συγγραφείς, μέχρι και γκάνγκστερ σε μια καριέρα 40 ετών που έχει αφήσει ιστορία. Το ρεπορτάζ αναφέρει πως ο Day-Lewis δεν έχει γνωστοποιήσει τον λόγο της σοκαριστικής απόσυρσης του από το σινεμά, με τον εκπρόσωπο του να εκδίδει μια λιτή ανακοίνωση:

"Ο Daniel Day-Lewis δεν θα εργάζεται πλέον ως ηθοποιός. Είναι απίστευτα ευγνώμον για όλους τους συνεργάτες του και το κοινό του όλα αυτά τα χρόνια. Αυτή είναι μια προσωπική απόφαση και κανένας άλλος ούτε αυτός ούτε οι εκπρόσωποι του θα προβούν σε περαιτέρω σχόλια επί του θέματος."

Επομένως, το δράμα στον κόσμο της μόδας με τίτλο "Phantom Thread" θα είναι και η τελευταία του παράσταση στη μεγάλη οθόνη και θα προβληθεί τον Δεκέμβριο του 2017. Μάλιστα, σε αυτή επανενώνεται με τον Paul Thomas Anderson, ύστερα από το καθηλωτικό "There Will Be Blood". 

Όντας ο μετρ του method acting, η κάθε ρόλος του Daniel Day-Lewis αποτελεί ορόσημο για τον κινηματογράφο και μάθημα για κάθε ηθοποιό εκεί έξω. Δεν είναι τυχαίο πως σε όσους ρόλους έχει παίξει, μιας και είναι ιδιαίτερα επιλεκτικός στα projects που συμμετέχει, μεταμορφώνεται στον χαρακτήρα που υποδύεται. Ερμηνείες όπως ο άπληστος μεταλλωρύχος στο "Θα Χυθεί Αίμα", ο Αβραάμ Λίνκολν στο "Lincoln" και του συγγραφέα στο "My Left Foot", τον κατέστησαν τον μοναδικό ηθοποιό στην ιστορία με τρία Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου