Έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος ηθοποιός Στάθης Ψάλτης

Σε ηλικία 66 ετών έπειτα από σκληρή μάχη με τον καρκίνο
21 Απριλίου 2017 13:10
Έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος ηθοποιός Στάθης Ψάλτης

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα στις 14:45 o λατρεμένος ηθοποιός Στάθης Ψάλτης, νικημένος από τον καρκίνο, τον οποίο πάλευε εδώ και λίγο καιρό, ενώ την Κυριακή του Πάσχα λόγω επιδείνωσης της κατάστασης του νοσηλεύτηκε στην ΜΕΘ του νοσοκομείου Άγιος Σάββας. Ο Στάθης Ψάλτης γεννήθηκε στο Βέλο Κορινθίας όπου έζησε τα παιδικά του χρόνια μέχρι την ηλικία των 11 ετών όταν η οικογένειά του μετακόμισε στο Αιγάλεω.

Έπαιξε σε πολλές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου αλλά και στο θέατρο. Έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής μαζί με την Καίτη Φίνου στη δεκαετία του 1980 με εμπορικές ταινίες όπως "Καμικάζι αγάπη μου, "Τροχονόμος Βαρβάρα", "Τα καμάκια", "Βασικά καλησπέρα σας", "Και ο πρώτος ματάκιας", "Τρελός είμαι ό,τι θέλω κάνω", "Έλα να αγαπηθούμε ντάρλινγκ", "Μάντεψε τι κάνω τα βράδια". Έχει παίξει πολλούς ρόλους, κατά το πλείστον κωμικούς και οι ατάκες του έχουν αφήσει ιστορία όπως "Μανούλι, είσαι να τη βρούμε;", "Κούλα, πολύ κωλόπαιδο ο Κυριάκος!" και "Κούλα με την κουλάρα σου!".

Θα τον θυμόμαστε ως ένα από τα εμβληματικά πρόσωπα των '80s στην Ελλάδα και μια από τις πιο αγαπητές και cult φιγούρες του ελληνικού κινηματογράφου. Μερικές από τις θρυλικές ατάκες του θα τις δείτε παρακάτω. 

Tags: