Και μετά το Alien Covenant τι;

Ο Ridley Scott αποκαλύπτει τα σχέδιά του
18 Μαρτίου 2017 08:55
Και μετά το Alien Covenant τι;

Το Alien παραμένει μία από τις καλύτερες sci-fi ταινίες τρόμου στην ιστορία μετά από 40 χρόνια, εκτόξευσε την καριέρα της Sigourney Weaver, εδραίωσε στο Hollywood τον Ridley Scott και αποτέλεσε την απαρχή ενός τεράστιου franchise. Η πρόσφατη αναβίωση του “Alienverse” με το Prometheus και το επερχόμενο Alien: Covenant, δημιουργεί ερωτήματα για το μέλλον του σύμπαντος.

Ο Ridley Scott σε συνέντευξή του γενικά για το Alien, αποκάλυψε πως το Alienverse ακόμα διαμορφώνεται. Μετά το Covenant θα ακολουθήσει ένα sequel του και έπειτα μια καινούρια Alien τριλογία. Αναλόγως του πως θα πάει σε έσοδα το Covenant, ο Scott βλέπει τουλάχιστον 4 ταινίες στο Alienverse, οι οποίες θα οδηγήσουν τελικά στην original ταινία. 

Εκτός αυτού, όσο μιλούσε του ξέφυγε η ονομασία του sequel του Covenant. Αποκαλύφθηκε, λοιπόν, πως το λεγόμενο sequel θα λέγεται Alien: Awakening και θα τοποθετείται χρονολογικά ενδιάμεσα από το Prometheus και το επερχόμενο Covenant. 

Όσο για το Alien: Covenant και το πώς αυτό συγκρίνεται με το Prometheus, είχε να δηλώσει:
Ξεκινά να απαντά στο ποιος και γιατί. Είναι σίγουρα πιο αιματηρό και πιο έξυπνο. Μέσα από αυτό εγείρουμε μερικές πολύ ενδιαφέρουσες ερωτήσεις σχετικά με τη θέση και την πιθανότητα μιας AI ενάντια στους ανθρώπους και μπαίνει και στη ζώνη του απαρτχάιντ – περίπου όπως ο Roy Batty αντιμετωπίζονταν ως πολίτης δεύτερης κατηγορίας. Το ίδιο και ο David. Η ειρωνεία είναι πως δημιουργήθηκε ένας πολίτης δεύτερης κατηγορίας, ακόμα κι αν είναι ανώτερος από όλους τους άλλους. Οπότε το φυσικό στο τέλος του Prometheus ήταν να τους στείλεις μακριά μαζί επειδή όταν νομίζεις πως το έχεις, τότε πρέπει να κρατήσεις τους χαρακτήρες ζωντανούς και να μην τους σκοτώσεις. Και το Covenant ξεκινά να απαντά ποιος και γιατί.
 Στο τελευταίο σκέλος, ο Scott μιλάει για τον David και την Elizabeth Shaw, οι οποίοι θα επιστρέψουν στο Alien: Covenant αλλά όχι με τον παραδοσιακό τρόπο.
 Ναι, κατά κάποιο τρόπο. Όχι πλήρως, αλλά με κάποιο τρόπο. Αυτή ήταν καθοριστική για τις ενέργειες του David αργότερα.