McConaughey: Γιατί απέρριψε το Guardians of the Galaxy 2 για το Dark Tower

Μεγαλύτερη η πρόκληση ως Man in Black
31 Δεκεμβρίου 2016 09:56
McConaughey: Γιατί απέρριψε το Guardians of the Galaxy 2 για το Dark Tower

Το 2015 ο σκηνοθέτης του Guardians of the Galaxy, James Gunn, ήθελε να φέρει τον Matthew McConaughey στη δεύτερη ταινία για να αναλάβει το ρόλο του κακού, ο ηθοποιός όμως απέρριψε την πρόταση. Μερικές εβδομάδες μετά, μάθαμε πως θα αναλάβει το ρόλο του κακού Randall Flagg (The Man In Black) στο The Dark Tower.

Σε μια συνέντευξή του στο Playboy, o McConaughey αποκαλύπτει γιατί απέρριψε το sequel της Marvel για χάρη του μυθιστορήματος του Stephen King.

Μου αρέσει το Guardians of the Galaxy, αλλά αυτό που είδα ήταν πως “είναι πετυχημένο και τώρα πρέπει να κάνουμε χώρο για έναν ελαφρύ ρόλο για ακόμα ένα «μεγάλο όνομα»". Θα ένιωθα σαν μια τροποποίηση. Το σενάριο του Dark Tower είναι καλογραμμένο, μου αρέσει ο σκηνοθέτης και η οπτική του και μπορώ να είμαι ο δημιουργός, ο συγγραφέας του Man in Black – ή αλλιώς ο Διάβολος – στη δική μου εκδοχή του μυθιστορήματος του Stephen King. Κάναμε το πρώτο. Είναι ένα θρίλερ φαντασίας που λαμβάνει χώρα σε έναν άλλο κόσμο, ένα παράλληλο σύμπαν, αλλά είναι πολύ προσγειωμένο. Για παράδειγμα, το όπλο του πιστολέρο δεν είναι κάποιο lightsaber ή κάτι τέτοιο. Είναι πιστόλι. Μου άρεσε που προσέγγισα το χαρακτήρα μου σαν να ήμουν ο Διάβολος που περνάει καλά, που ενθουσιάζεται με το να εκθέτει τις ανθρώπινες υποκρισίες όπου τις βρίσκει.

Το Guardians of the Galaxy Vol.2 θα το δούμε στις 4 Μαίου 2017, ενώ το The Dark Tower αναμένεται τον Ιούλιο.