Η Disney γράφει ιστορία με $7 δις μέσα σε ένα χρόνο

Ρεκόρ και σε εγχώριο και διεθνές box office
20 Δεκεμβρίου 2016 09:03
Η Disney γράφει ιστορία με $7 δις μέσα σε ένα χρόνο

Ένα νέο ρεκόρ θέτει η Walt Disney Studios αφού γίνεται το πρώτο studio που φτάνει τα $7 δισεκατομμύρια έσοδα στο παγκόσμιο box office μέσα σε μία χρονιά. Από την αρχή του χρόνου μέχρι και την πρεμιέρα του Rogue One: A Star Wars Story των $290 εκατομμυρίων, τα έσοδα της Disney μεταξύ 1 Ιανουαρίου και 18 Δεκεμβρίου ήταν στα $6,988 δισεκατομμύρια. Η Disney θέτει και εγχώριο ρεκόρ στις ΗΠΑ, με $2.7 δις.

Αυτά τα αποτελέσματα είναι αντιπροσωπευτικά της σωστής στρατηγικής εξαγορών της Disney, αφού για πρώτη φορά είδαμε ταινίες από τη Disney, τη Walt Disney Animation Studios, την Pixar Animation Studios, τη Marvel Studios και τη Lucasfilm μέσα στην ίδια χρονιά. Ο Πρόεδρος της Walt Disney Studios, Alan Horn, δήλωσε:

Το ιστορικό αυτό επίτευγμα είναι πραγματικότητα επειδή όλα μας τα studios προσφέρουν τον καλύτερό τους εαυτό, με σπουδαίες ιστορίες όλων των ειδών που αγγίζουν ανθρώπους ανεξαρτήτως συνόρων, φύλου και γενεών. Αυτές οι ταινίες “πιάνουν” επειδή το κάθε ένα δεν έχει απλά κάτι για όλους, αλλά τα πάντα για κάποιον. Είναι τιμή μας να μπορούμε να δημιουργούμε τέτοιες εμπειρίες για το κοινό και είμαστε ευγνώμονες που συνεχίζουν να έρχονται στους κινηματογράφους.