Το Rogue One θα σπάσει μια μεγάλη παράδοση των Star Wars

Και θα γίνει η πρώτη ταινία χωρίς το εμβληματικό opening crawl
25 Νοεμβρίου 2016 16:19
Το Rogue One θα σπάσει μια μεγάλη παράδοση των Star Wars

Το Star Wars saga πέρα από τα πολλά αναγνωρίσιμα αντικείμενα του, όπως τα φωτόσπαθα, το χαρακτηριστικό του theme του John Williams, έχει και μια παράδοση που δεν έχει σπάσει ποτέ και χαρακτηρίζει τη σειρά. Ο λόγος για το εμβληματικό opening crawl που συναντάμε από το Episode IV: A New Hope μέχρι και το πρόσφατο Episode VII:The Force Awakens και προετοιμάζει τον θεατή για τα τεκταινόμενα της ταινίας με μια περίληψη, με την αξεπέραστη μουσική υπόκρουση του John Williams. 

Όπως επιβεβαίωσε στο Variety, η πρόεδρος της Lucasfilm, Kathleen Kennedy, το επερχόμενο Rogue One θα σπάσει αυτή την παράδοση, όντας το πρώτο spinoff του franchise και η πρώτη ταινία που θα ξεκινήσει χωρίς το εμβληματικό crawl. Ακολουθούν τα όσα είπε για την επιλογή της αφαίρεσης του opening crawl:

Νιώσαμε ότι τα crawl είναι χαρακτηριστικό της ταυτότητας των saga ταινιών. Αρχικά, μάλλον θα ξεκινήσουμε την ταινία με έναν τέτοιο τρόπο που να είναι παραδοσιακός, έχοντας μόνο τον τίτλο.

Πρόκειται για έναν διαχωρισμό που θα ακολουθήσει εφεξής η Lucasfilm μιας και στο μέλλον θα ακολουθήσουν κι άλλες standalone ταινίες και πρέπει να έχουν μια διαφορετική οπτική ταυτότητα για τον θεατή. Το Rogue One: A Star Wars Story θα προβληθεί στους κινηματογράφους στις 15 Δεκεμβρίου.