Το Netflix αποκτά πρόσβαση στα Oscars

Με νέα συμφωνία για κινηματογράφους
06 Οκτωβρίου 2016 12:55
Το Netflix αποκτά πρόσβαση στα Oscars

Το Netflix πέρα από streaming υπηρεσία, είναι και μία από τις πιο σημαντικές εταιρίες παραγωγής σε σειρές και ταινίες. Και ενώ η συνεισφορά του στη μικρή οθόνη αναγνωρίζεται ήδη με βραβεία Emmy και Golden Globe, παραμένει εκτός Oscars λόγω των κινηματογραφικών προβολών, τις οποίες δεν υποστηρίζει.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς της Academy of Motion Pictures, Arts and Sciences, μια ταινία έχει τη δυνατότητα να είναι υποψήφια για Oscar μόνο “αν έχει προβληθεί σε ένα εμπορικό κινηματογράφο στην κομητεία του Los Angeles για τουλάχιστον επτά συνεχόμενες μέρες, κατά τις οποίες η ταινία θα προβάλλεται 3 φορές τη μέρα με τουλάχιστον μία προβολή να πραγματοποιείται μεταξύ 6μ.μ και 10μ.μ.”.

Τώρα, σύμφωνα με τη Wall Street Journal, το Netflix συμφώνησε με την iPic Entertainment, μια αλυσίδα πολυτελών κινηματογράφων, να προβάλει τις ταινίες του σε Νέα Υόρκη και Λος Άντζελες. Οι προβολές θα ξεκινούν την ώρα της πρεμιέρας που θα βλέπουν οι συνδρομητές του Netflix στις τηλεοράσεις τους. Τώρα κατά πόσο οι συνδρομητές του θα επιλέξουν ένα κινηματογράφο για να δουν μια ταινία μένει να φανεί, το σίγουρο όμως είναι πως αυτή η κίνηση ανοίγει για το Netflix το δρόμο για τα Oscars. Ο Επικεφαλής Περιεχομένου του Netflix, Ted Sarandos, δήλωσε:

Αυτό που ορίζει μια ταινία ως ταινία ήταν το αν έχει προβληθεί σε κινηματογράφο. Νομίζω πως αυτός είναι ένας ορισμός μιας γενιάς που πεθαίνει.

Tags: