Γιατί η μουσική περνάει απαρατήρητη στις ταινίες της Marvel;

Μέσα από ένα εκπληκτικό βίντεο εξηγούνται οι λόγοι
14 Σεπτεμβρίου 2016 05:14
Γιατί η μουσική περνάει απαρατήρητη στις ταινίες της Marvel;

Το Every Frame a Painting είναι ένα κανάλι-θησαυρός για το σύγχρονο σινεμά, καθώς κάθε του βίντεο αναλύει διεξοδικά και με έναν σαγηνευτικό τρόπο σκηνοθέτες, τεχνικές αφήγησης, σκηνοθεσία, σενάρια και διάφορα άλλα που αφορούν τον κινηματογράφο. Στο νεότερο του βίντεο, ο Tony Zhou ασχολείται με τη μουσική των ταινιών της Marvel και πόσο απαρατήρητη και εύκολα μπορεί να ξεχαστεί από τον θεατή. Με έναν υπέροχο τρόπο στα σχεδόν 14 λεπτά, που διαρκεί το video "The Marvel Symphonic Universe" θα καταλάβετε ακριβώς τους λόγους για τους οποίους... μπορούμε να θυμηθούμε το theme του Harry Potter ή του Star Wars, αλλά όχι του Avengers, του Iron Man και του Captain America. 

Εν ολίγοις το πρόβλημα οφείλεται στα temp tracks, που χρησιμοποιούν οι παραγωγές για να επισπεύσουν την ανάπτυξη του soundtrack μιας ταινίας και πρόκειται για μουσική από άλλες ταινίες, που επαναχρησιμοποιείται και γίνεται remix τόσο ώστε να μην υπάρχει θέμα με τα δικαιώματα. 

Δείτε το εν λόγω video και το συνοδευτικό που εξηγεί με περισσότερα παραδείγματα τι συμβαίνει με τα soundtracks των ταινιών της Marvel και βγάλτε τα συμπεράσματα σας.