Έφυγε ο ηθοποιός του R2-D2, Kenny Baker

Θρηνεί η Star Wars κοινότητα
15 Αυγούστου 2016 09:29
Έφυγε ο ηθοποιός του R2-D2, Kenny Baker

Μέσα στο σασί του αξιαγάπητου robot του Star Wars, R2-D2, υπήρχε ο ηθοποιός Kenny Baker ύψους 1.1 μέτρου, ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 81 ετών μετά από μακρά περίοδο ασθένειας. Η ανιψιά του Abigail  Shield δήλωσε:

Είχε μια μακρά και γεμάτη ζωή. Έφερε τη χαρά σε πολλούς ανθρώπους και γιορτάζουμε το γεγονός πως ήταν αγαπητός σε όλο τον κόσμο. Είμαστε όλοι πολύ περήφανοι για αυτά που πέτυχε κατά τη διάρκεια της ζωής του.

Η πρώτη φορά που ο Baker βρέθηκε στο εσωτερικό του R2-D2 ήταν το 1977 με το Star Wars Episode IV: A New Hope και συνέχισε στον ίδιο ρόλο για τις υπόλοιπες πέντε ταινίες Star Wars. Συμμετείχε ακόμα στο The Elephant Man του 1980, στο Time Bandits του 1981, στο Willow του 1988 και στο The King and I του 1999.

Ο George Lucas είχε να πει για τον αγαπητό ηθοποιό:

Ο Kenny Baker ήταν ένας πραγματικός κύριος καθώς και ένας απίστευτος “στρατιώτης” που δούλευε κάτω από δύσκολες συνθήκες. Ένας ταλαντούχος καλλιτέχνης που μπορούσε να κάνει τους πάντες να γελάσουν, ο Kenny ήταν πραγματικά η καρδιά και η ψυχή του R2-D2 και θα λείψει σε όλους τους fans του και σε όσους τον ήξεραν.