Έρχεται η ταινία για τα Panama Papers στο Netflix

Η μεγαλύτερη ιστορία παγκόσμιας διαπλοκής
27 Ιουλίου 2016 09:14
Έρχεται η ταινία για τα Panama Papers στο Netflix

Το Netflix ανακοίνωσε την πρόθεσή του να δημιουργήσει μια ταινία γύρω από το σκάνδαλο των Panama Papers που εξέθεσε χιλιάδες offshore λογαριασμούς και σόκαρε τον κόσμο με το επίπεδο διαπλοκής και ξέπλυμα χρήματος που υπάρχει στο σημερινό οικονομικό σύστημα. Το Netflix απέκτησε τα δικαιώματα του βιβλίου The Panama Papers: Breaking the Story of How the World’s Rich and Powerful Hide Their Money, των δύο Γερμανών δημοσιογράφων, Frederik Obermaier και Bastian Obermayer, οι οποίοι ήταν οι μοναδικοί που είχαν πρόσβαση στο “βαθύ λαρύγγι” της νομικής εταιρίας Mossack Fonseca, από την οποία και προήλθε η διαρροή των 11.5 εκατομμυρίων εγγράφων.

Το σκάνδαλο αποκάλυψε πάμπλουτους πελάτες της εταιρίας οι οποίοι με ανήθικα μέσα απέφευγαν την πληρωμή φόρων, μέσω ενός πολύπλοκου συστήματος offshore εταιριών και οικονομικών συμφωνιών. Η λίστα συμπεριλάμβανε ηγέτες χωρών, πολιτικούς, τράπεζες, ενώ λόγω των διαρροών ενεπλάκη η οικογένεια του David Cameron και αναγκάστηκε σε παραίτηση ο Πρωθυπουργός της Ισλανδίας.

Αυτή είναι ίσως η σημαντικότερη πολιτική ιστορία των πρόσφατων ετών, οπότε φαντάζομαι πως θα υπάρξουν πολλές διαφορετικές οπτικές γωνίες. Νομίζουμε πως η δική μας θα είναι η πιο σωστή” δήλωσε ο Ted Sarandos του Netflix.

Tags: