Ο παραγωγός του "Ghost in the Shell" απαντά στις κατηγορίες για το cast

“Η διεθνής προσέγγιση είναι η σωστή προσέγγιση”
05 Ιουλίου 2016 07:12
Ο παραγωγός του

Το δημοφιλές anime Ghost in the Shell, έχει ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών, αφού οι φανατικοί του τίτλου πιστεύουν πως το cast των λευκών ηθοποιών δεν είναι ταιριαστό με τις Ιαπωνικές ρίζες της ταινίας. Οι αντιδράσεις ξεκίνησαν από την αποκάλυψη πως η Scarlett Johansson θα αναλάβει το ρόλο της Motoko Kusangi.

Τώρα σε συνέντευξή του στο BuzzFeed, ο παραγωγός Steven Paul απαντά στους επικριτές, διαφωνώντας πως η ιστορία του Ghost in the Shell είναι μια Ιαπωνική ιστορία και ενημερώνει πως η ταινία διαδραματίζεται σε ένα “παγκόσμιο σκηνικό” με Ιάπωνες, Κινέζους, Άγγλους και Αμερικανούς ηθοποιούς.

Δεν πιστεύω πως ήταν απλά μια Ιαπωνική ιστορία. Το Ghost in the Shell ήταν μια παγκόσμια ιστορία και δεν επικεντρωνόταν στην Ιαπωνία, υποτίθεται πως ήταν ένας ολόκληρος κόσμος. Για αυτό το λόγο πιστεύω πως η διεθνής προσέγγιση είναι η σωστή προσέγγιση.

Μάλιστα τονίζει πως η εταιρία που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το anime, συμπεριλήφθηκε στην παραγωγή και την υποστήριξε.

Νομίζω πως προσφέραμε μεγάλη τιμή στο manga comic. Όπως είπα, οι fans θα χαρούν επειδή υπάρχει μεγάλος σεβασμός στο αρχικό manga. Φυσικά υπάρχουν και μερικά νέα στοιχεία επίσης. Πάντα όταν κάνεις μια νέα ταινία, πρέπει να φέρεις και τη δικιά σου υπογραφή.