Η Pixar θα απομακρυνθεί από την δημιουργία sequels

Μετά από τα "Toy Story 4" και "Incredibles 2"
04 Ιουλίου 2016 09:05
Η Pixar θα απομακρυνθεί από την δημιουργία sequels

O πρόεδρος της Pixar, Jim Morris, δήλωσε πως το στούντιο του απομακρύνεται ήδη από τα sequels, όπως το "Finding Dory" (Ψάχνοντας τη Ντόρυ) που αποτελεί συνέχεια του "Ψάχνοντας το Νέμο." Τα επόμενα τρία χρόνια για την Pixar αποτελούνται κυρίως από sequels όπως τα "Cars 3", "The Incredibles 2", "Toy Story 4" και το "Coco" του 2017, που αποτελεί μια νέα ιστορία, ενώ πέρα από αυτά, τουλάχιστον οι επόμενες τέσσερις ταινίες θα είναι νέες ιδιοκτησίες. Συγκεκριμένα ο Morris είπε τα εξής στο Entertainment Weekly

Τα περισσότερα στούντιο πηγαίνουν να κάνουν sequel αμέσως μόλις έχουν μια επιτυχημένη ταινία, αλλά το δικό μας επιχειρηματικό μοντέλο είναι το μοντέλο του κινηματογραφιστή και δεν κάνουμε κάποιο sequel εκτός και αν ο σκηνοθέτης της αρχικής ταινίας έχει μια ιδέα που αρέσει και θέλουν να προχωρήσουν.

Επίσης, ο σκηνοθέτης του Inside Out, Pete Docter δουλεύει σε ένα νέο project και ο Brad Bird ασχολείται με το Incredibles 2 και δεν έχει σχέδια για να κάνει ένα νέο "Ratatouille".

Τέλος, ο Morris εξήγησε πως τα συνεχόμενα sequels μέσα στα επόμενα τρία χρόνια δεν σχεδιάστηκαν εντελώς επίτηδες, αλλά ταιριάξανε στο στρατηγικό πλάνο της Pixar. "Τα σχέδια μας έλεγαν πως πρέπει να υπάρχει μια αυθεντική ταινία κάθε χρόνο και ένα sequel το αμέσως επόμενο" δήλωσε εξηγώντας την κατάσταση και συνέχισε: "Αν προσθέσουμε τις επόμενες ταινίες στις τρέχουσες, τότε έχουμε ακριβώς αυτό το αποτέλεσμα: επτά sequels σε έναν καταιγισμό 21 αυθεντικών ταινιών, από τον καιρό που μας εξαγόρασε η Disney. Οπότε έχει βγει έτσι ώστε να είναι το ίδιο portfolio, απλά όχι με τη σειρά που θα θέλαμε να είναι."