Πρώτο στο διεθνές box office το Independence Day: Resurgence

Απογοητευτικά όμως τα έσοδα
27 Ιουνίου 2016 08:14
Πρώτο στο διεθνές box office το Independence Day: Resurgence

Σε μονομαχία Independence Day: Resurgence και Finding Dory εξελίχτηκε αυτό το Σαββατοκύριακο, με την πρώτη τελικά να επικρατεί στο διεθνές box office. Η ταινία Finding Dory αποκόμισε $110.3 εκατομμύρια διεθνώς στη δεύτερη εβδομάδα προβολών της, φέρνοντας συνολικά στα ταμεία της Pixar $397 εκατομμύρια  από την πρεμιέρα της. Η μεγαλύτερη όμως πρεμιέρα για αυτή την εβδομάδα ήταν το Independence Day: Resurgence του Roland Emmerich, το οποίο κατέκτησε την κορυφή στο διεθνές box office, χωρίς όμως πανηγυρισμούς στο στρατόπεδο της 20th Century Fox.

Τα έσοδα των $143.7 εκατομμυρίων δεν έφτασαν καν το κόστος παραγωγής της ταινίας που άγγιξε τα $165 εκατομμύρια, χωρίς να υπολογίζουμε το αδιευκρίνιστα υψηλό κόστος του marketing. Απογοήτευση λοιπόν στην 20th Century Fox αφού η ταινία δεν ακολουθεί το χρυσό κανόνα του Hollywood που λέει πως μια ταινία πρέπει πετύχει σε έσοδα δύο φορές το κόστος της για να θεωρηθεί επιτυχημένη. Και σε συνδυασμό με τον κανόνα που λέει πως τα έσοδα μειώνονται 50% ανά εβδομάδα προβολής, το studio δεν είναι αισιόδοξο για τα έσοδα της ταινίας.

Στην τρίτη θέση αυτή τη βδομάδα βρίσκουμε την κωμωδία των Dwayne Johnson και Kevin Hart “Central Intelligence” , ακολουθούμενη από το “The  Shallows” της Blake Lively και το “Free State of Jones”.