Ο Steven Spielberg και το VR project του

Εικονική πραγματικότητα για όλη την οικογένεια
11 Ιουνίου 2016 07:09
Ο Steven Spielberg και το VR project του

Ο Steven Spielberg θα ασχοληθεί με την εικονική πραγματικότητα για πρώτη φορά. Είχε κάνει κάποιες δηλώσεις πως εργάζεται σε ένα VR project κατά τη διάρκεια του Sundance Festival πέρυσι, χωρίς όμως να δώσει περισσότερες πληροφορίες. Τώρα μαθαίνουμε πως εργάζεται για την “The Virtual Reality Company” η οποία ανακοίνωσε χορηγία ύψους $23 εκατομμυρίων για το νέο VR studio του Spielberg, ενώ αποκαλύφθηκε πως πρόκειται για project “με οικογενειακό προσανατολισμό”. Δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες αυτή τη στιγμή, ούτε για το ρόλο του Spielberg στο project, ούτε για το πότε θα το δούμε. Το μόνο που ξέρουμε είναι πως η The Virtual Reality Company ετοιμάζει ένα “online portal” για VR περιεχόμενο.

Ο Spielberg ήταν αρχικά διστακτικός για τη χρήση VR στον κινηματογράφο και είχε χαρακτηρίσει “επικίνδυνη” την εικονική πραγματικότητα για τους δημιουργούς. Φαίνεται όμως πως μάλλον άλλαξε γνώμη.

Νομίζω πως κινούμαστε προς ένα επικίνδυνο μέσο με την εικονική πραγματικότητα. Ο μόνος λόγος που λέω ότι είναι επικίνδυνο, είναι επειδή δίνει στο θεατή την ελευθερία να μην ακολουθήσει την κατεύθυνση του σκηνοθέτη αλλά να κάνει τις δικές του επιλογές ως προς το που να κοιτάξει.