Τρελή παραγωγή το Gladiator 2 - Τι έκανε ο Ridley Scott για τις ανάγκες μιας ακραίας σκηνής

“Να τι σου αγοράζουν τα $300 εκατομμύρια“
13 Ιουνίου 2024 19:18
Τρελή παραγωγή το Gladiator 2 - Τι έκανε ο Ridley Scott για τις ανάγκες μιας ακραίας σκηνής

O Ridley Scott ετοιμάζει το sequel του οσκαρικού "Μονομάχου", το οποίο μέχρι στιγμής ανεπίσημα γνωρίζουμε ότι θα λέγεται Gladiator 2 και φαίνεται ότι θα είναι μια άνευ προηγουμένου παραγωγή. Στη νέα συνέντευξη του Joseph Quinn, του ηθοποιού που έγινε γνωστός από το Stranger Things 4, έγιναν γνωστές μερικές ακραίες λεπτομέρειες από την παραγωγή, την λεπτομέρεια, το μεράκι αλλά και τους ανάλογους πόρους με τους οποίους ο σκηνοθέτης του Gladiator θα επαναφέρει το δημιούργημά του το 2024. 

Ο Quinn που θα υποδυθεί τον Αυτοκράτορα Καρακάλλα μίλησε στο περιοδικό GQ για την τρελή παραγωγή του Gladiator II, η οποία χάρις την εμμονή για τη λεπτομέρεια του Ridley Scott άγγιξε ταβάνι, καθώς ο σκηνοθέτης χρησιμοποιούσε 8 κάμερες για τα γυρίσματα μιας και μόνο σκηνής. "Ήμουν σε φάση τι εννοείς 8 κάμερες; Και μου λέει "Θα πρέπει να ξέρεις και που τις βάζεις' Προφανώς ξέρει καλά που να τις βάζεις. Το ότι έβλεπα αυτό το παζλ να ενώνεται και να βάζει τα κομμάτια στις θέσεις τους ήταν ένα εντυπωσιακό θέαμα πραγματικά" είπε ο Τζόζεφ Κουίν για τις ικανότητες του Σκοτ. 

Σε ένα άλλο σημείο της συνέντευξης ο Quinn αποκάλυψε το πόσο τεράστια παραγωγή είναι μιλώντας για το budget της, που θα την βάλει ανάμεσα στις ακριβότερες παραγωγές όλων των εποχών. Φταίει όμως και το γεγονός ότι έχτισαν ένα ολόκληρο Κολοσσαίο, δηλαδή μια ρέπλικα του αυθεντικού στην Μάλτα και πολλά ακόμη κάνοντας την παραγωγή του Gladiator 2 ένα επικό υπερθέαμα. 

Το πλατό του Gladiator II ήταν ένα χάρμα οφθαλμών. Θυμάστε τον μονόλογο του Rutger Hauer στο φινάλε του Blade Runner; Που λέει 'έχω δει πράγματα που δε θα πιστεύατε', ε κάπως έτσι νιώθεις όταν το βλέπεις όλο αυτό. Αυτό το αποτέλεσμα σου αγοράζουν τα $300 εκατομμύρια. Βλέπεις τη φιλοδοξία του Ridley σε κάθε καρέ. Η ταινία θέλει να είναι κάτι δικό της και μοναδικό αλλά και να τιμήσει με σεβασμό την πρώτη ταινία. 

Και πράγματι, το ρεπορτάζ του THR παοκάλυψε ότι το budget του "Ο Μονομάχος 2" εκτοξεύθηκε στα $310 εκατομμύρια δολάρια, κάνοντας το κόστος της τριπλάσιο από αυτό του πρώτου "Μονομάχου". 

Να σας θυμίσουμε σε αυτό το σημείο, ότι το sequel του Gladiator έχει ένα τρομερό cast που αποτελείται από τους Mescal, Denzel Washington, Pedro Pascal, Joseph Quinn, May Calamawy, Connie Nielsen, Derek Jacobi και Djimon Hounsou. Θα δείτε και τους Lior Raz (Fauda), Derek Jacobi (Gladiator), Peter Mensah (Avatar) και Matt Lucas (Bridesmaids) και Fred Hechinger. Το σενάριο θα γράψει ο David Scarpa, ενώ ο Ridley Scott θα καθίσει στη σκηνοθετική καρέκλα, αλλά θα βρίσκεται και στην παραγωγή μαζί με τους Doug Wick και Lucy Fisher της Red Wagon Entertainment.

Για την ιστορία, το Gladiator προβλήθηκε το 2000 στους κινηματογράφους και διέλυσε το box office τότε με εισπράξεις άνω των $460 εκατομμυρίων. Συγκίνησε κοινό και κριτικούς, καθώς απέσπασε 12 υποψηφιότητες για Όσκαρ, από τις οποίες απέσπασε πέντε χρυσά αγαλματίδια, συμπεριλαμβανομένου και της Καλύτερης Ταινίας.

Το Gladiator 2 αναμένεται να βγει στις αίθουσες στις 22 Νοεμβρίου του 2024.