Αλλάζει το Netflix στις τηλεοράσεις

Με νέο σχεδιασμό για να γίνει πιο εύχρηστο
07 Ιουνίου 2024 09:09
Αλλάζει το Netflix στις τηλεοράσεις

Το Netflix ετοιμάζεται για μεγάλες αλλαγές όσον αφορά την εμφάνιση και την χρηστικότητά του στις τηλεοράσεις. Όπως μεταφέρει το The Verge, κυκλοφόρησε μία βερσιόν της πλατφόρμας που φέρνει νέο σχεδιασμό σε όσους παρακολουθούν από την smart TV τους και κάνει παράλληλα μεγαλύτερο το homepage.

Η νέα εμφάνιση αντικαθιστά τα static tiles που βλέπαμε μέχρι πρότινος στην εφαρμογή, με διάφορα «κουτιά» που περιέχουν τις ταινίες και τις σειρές που θέλετε να παρακολουθήσετε, προσφέροντας περισσότερες πληροφορίες πριν τις επιλέξετε.

Επιπροσθέτως, αν δείτε ένα πρόγραμμα που σας ενδιαφέρει και δεν πατήσετε οκ για να επισκεφθείτε τη σελίδα, το Netflix θα αρχίσει να προβάλλει ένα μικρό preview πάνω στο εκάστοτε πλαίσιο/κουτάκι του προγράμματος. Κάτω από αυτό το πλαίσιο, θα βρίσκετε και όλες τις πληροφορίες της ταινίας/σειράς, τη σύνοψη, τη χρονιά που κυκλοφόρησε, το είδος, αλλά και από πόσα επεισόδια αποτελείται.

Ο Pat Flemming του Netflix δήλωσε: «Θέλαμε τα μέλη μας να μπορούν να καταλάβουν καλύτερα αν ένας τίτλος είναι κατάλληλος γι’ αυτά».

Αυτή δεν είναι η μόνη αλλαγή που κάνει το Netflix στις τηλεοράσεις. Σύμφωνα με το The Verge, η μπάρα που εμφανιζόταν αριστερά φεύγει και πλέον θα υπάρχει μια πιο βελτιωμένη επιλογή με ρυθμίσεις στο επάνω μέρος της οθόνης. Εκεί θα βρείτε την αρχική σελίδα, την αναζήτηση, τις σειρές και τις ταινίες και το πρόσφατο μενού «My Netflix».

Το καλό της υπόθεσης είναι ότι δε θα χρειαστεί να κάνετε scroll για ώρα μέχρι να φτάσετε πάλι στην αρχή, καθώς ο Flemming αναφέρει ότι με το κουμπί «πίσω» του τηλεχειριστηρίου θα πηγαίνετε γρήγορα και εύκολα στην αρχή.

Επίσης, αλλαγές γίνονται και στις Κατηγορίες περιεχομένου, αλλά και στην ειδική καρτέλα «Νέα & Δημοφιλή», όπου όλα θα εμφανίζονται πλέον μέσα στο «My Netflix».

Προς το παρόν δε γνωρίζουμε πότε ακριβώς θα κυκλοφορήσει επίσημα το νέο update σε όλες τις τηλεοράσεις, αλλά κατά πάσα πιθανότητα θα γίνει σύντομα.