Μια από τις κορυφαίες ταινίες του 2023 μπήκε στο Netflix

Ο Ιούνιος ξεκίνησε με το δεξί
04 Ιουνίου 2024 09:15
Μια από τις κορυφαίες ταινίες του 2023 μπήκε στο Netflix

Με 1 Όσκαρ και σχεδόν 40 ακόμη βραβεία, το Godzilla Minus One θεωρείται μία από τις καλύτερες ταινίες που έκανε πρεμιέρα το περασμένο έτος. Τώρα, το Netflix επιφύλασσε μια ευχάριστη έκπληξη για τους συνδρομητές του και μόλις την πρόσθεσε!

Συγκεκριμένα, η ταινία έχει προστεθεί στον κατάλογο του Netflix σε όλες τις χώρες όπου είναι διαθέσιμη η υπηρεσία, συμπεριλαμβανομένης φυσικά και της Ελλάδας. Ακολουθεί η λιτή ανακοίνωση που μοιράστηκε στα social media ο streaming γίγαντας.

Σε περίπτωση που δε γνωρίζετε, το Godzilla Minus One είναι η αρχή ενός νέου κινηματογραφικού σύμπαντος της Toho και θεωρείται ως επανεκκίνηση του ιαπωνικού Godzilla Universe. Η ταινία διαδραματίζεται σε μια μεταπολεμική Ιαπωνία, με τη χώρα να είναι στο «μηδέν» έπειτα από επιθέσεις με ατομικές βόμβες. Σε αυτό το ζοφερό σενάριο, ο Godzilla αναδύεται από τη θάλασσα για να πάει την χώρα από το «μηδέν στο μείον» και εξαπολύει την οργή του στο κατεστραμμένο έθνος.

Η ιστορία της ταινίας περιστρέφεται γύρω από έναν ψυχολογικά κλονισμένο πρώην πιλότο μαχητικού που ονομάζεται Shikishima. Αυτός ενώνει τις δυνάμεις του με πολίτες για να καταπολεμήσει το τεράστιο τέρας. Η ταινία εμβαθύνει στα θέματα της ενοχής, της λύτρωσης και της ανθεκτικότητας της ανθρωπότητας απέναντι στις κολοσσιαίας απειλές.

Τη σκηνοθεσία και το σενάριο του Godzilla Minus One είχε αναλάβει ο Takashi Yamazaki, ο οποίος έχει δουλέψει στο παρελθόν στα Parasyte και Lupin III. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Ryunosuke Kamiki, Minami Hamabe, Yuki Yamada, Munetaka Aoki, Hidetaka Yoshioka, Sakura Ando και Kuranosuke Sasaki.