Φεστιβάλ Καννών: Η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου κέρδισε ήδη ένα σημαντικό βραβείο

Ο Jesse Plemons και το βραβείο του για το Kinds of Kindness
26 Μαΐου 2024 09:27
Φεστιβάλ Καννών: Η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου κέρδισε ήδη ένα σημαντικό βραβείο

Το Kinds of Kindness (Ιστορίες Καλοσύνης) είναι η επόμενη ταινία του Γιώργου Λάνθιμου μετά το οσκαρικό Poor Things, με Emma Stone και άλλα μεγάλα ονόματα του Χόλιγουντ.

Η ταινία θα παίξει στην Ελλάδα στις 30 Μαΐου και προς τα τέλη του Ιουνίου στον υπόλοιπο κόσμο. Ωστόσο, ο Γιώργος Λάνθιμος μαζί με τους συνεργάτες του βρέθηκε στο Φεστιβάλ Καννών για την ειδική προβολή του Kinds of Kindness, με τον Jesse Plemons να φεύγει με ένα πολύ σημαντικό βραβείο.

Ο Plemons είναι ο ένας εκ των πρωταγωνιστών της ταινίας και βραβεύτηκε με το βραβείο Καλύτερης Ανδρικής Ερμηνείας στο Φεστιβάλ των Καννών. Η τελετή πραγματοποιήθηκε εχθές το βράδυ, με τον Χρυσό Φοίνικα να πηγαίνει στον Sean Baker και στην ταινία Anora.

Ο Γιώργος Λάνθιμος αναλαμβάνει τη σκηνοθεσία του project, ενώ έγραψε και το σενάριο με τον επί χρόνια συνεργάτη του, Ευθύμη Φιλίππου, με τον οποίο έχει συνεργαστεί στο παρελθόν μεταξύ άλλων και στα The Favourite, Dogtooth, The Lobster και The Killing of a Sacred Deer. Το μοντάζ έχει αναλάβει ο δύο φορές υποψήφιος για Όσκαρ Γιώργος Μαυροψαρίδης.

Η σύνοψη της ταινίας:

Η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου «Ιστορίες Καλοσύνης» με πρωταγωνιστές τη βραβευμένη με Όσκαρ Emma Stone και τους υποψήφιους για Όσκαρ Willem Dafoe και Jesse Plemons είναι ένα τρίπτυχο παραμύθι, που ακολουθεί έναν άνδρα χωρίς επιλογές, φερέφωνο του αφεντικού του, ο οποίος προσπαθεί να ανακτήσει τον έλεγχο της ζωής του, έναν αστυνομικό που ανησυχεί επειδή η γυναίκα του, η οποία είχε εξαφανιστεί στη θάλασσα, επέστρεψε και του φαίνεται να είναι ένας εντελώς διαφορετικός άνθρωπος και μια γυναίκα αποφασισμένη να βρει έναν συγκεκριμένο άνθρωπο με μια ιδιαίτερη ικανότητα, ο οποίος προορίζεται να γίνει πνευματικός ηγέτης.

Στην ταινία παίζουν: Emma Stone, Willem Dafoe, Hong Chau, Joe Alwyn, Mamoudou Athie, Hunter Schafer και Margaret Qualley.

Το Kinds of Kindness (Ιστορίες Καλοσύνης) θα κάνει πρεμιέρα στις 30 Μαΐου στις ελληνικές αίθουσες.