Σαρώνει στο Rotten Tomatoes η νέα Mad Max ταινία με τρομερή βαθμολογία!

Λίγο πριν την πρεμιέρα στις αίθουσες
15 Μαΐου 2024 23:59
Σαρώνει στο Rotten Tomatoes η νέα Mad Max ταινία με τρομερή βαθμολογία!

Τα πρώτα reviews για το Furiosa: A Mad Max Saga μόλις αναρτήθηκαν και η ταινία κατάφερε απευθείας να μπει στη λίστα με τις υψηλότερα βαθμολογημένες του 2024.

Συγκεκριμένα, στην πλατφόρμα συγκέντρωσης αξιολογήσεων Rotten Tomatoes, το νέο πόνημα του George Miller έχει σκορ 87% έπειτα από 30 reviews. Παράλληλα, στην πλατφόρμα Metacritic κατάφερε να συγκεντρώσει 82/100, κερδίζοντας την ένδειξη ‘Must See’ και τη θέση 20 στην λίστα των καλύτερων ταινιών της χρονιάς που διανύουμε.

Πολλοί κριτικοί χαρακτηρίζουν το Furiosa ως ένα από τα καλύτερα prequels που έχουν δημιουργηθεί ποτέ, ενώ δεν έλειψαν και περιγραφές όπως «τολμηρό αριστούργημα».

Να σας υπενθυμίσουμε πως γεγονότα του Furiosa λαμβάνουν χώρα 45 χρόνια μετά την κατάρρευση του πολιτισμού και θα διηγηθούν "μια ιστορία θάρρους, επιβίωσης και απίστευτης ελπίδας", όπως είπε η Taylor-Joy στο πάνελ του CCXP, όπου βρέθηκε μαζί με το cast και τον Miller.

Η επίσημη σύνοψη αναφέρει:  "Καθώς ο κόσμος κατέρρεε, η νεαρή Furiosa αρπάζεται από τον Green Place of Many Mothers και πέφτει στα χέρια μιας μεγάλης ορδής μηχανόβιων με επικεφαλής τον Warlord Dementus. Σαρώνοντας την Έρημη Χώρα, συναντούν την Ακρόπολη στην οποία προεδρεύει ο Immortan Joe. Ενώ οι δύο τύραννοι πολεμούν για την κυριαρχία, η Furiosa πρέπει να επιβιώσει από πολλές δοκιμασίες καθώς συγκεντρώνει τα μέσα για να βρει τρόπο για να επιστρέψει στην πατρίδα της."

Απέναντί στην Anya Taylor-Joy ως Furiosa παίζει o Chris Hemsworth στο ρόλο του Dementus, τον μεγάλο κακό του prequel. Μαζί της για αυτή την μετά-αποκαλυπτική, τσιτωμένη και γεμάτη κινηματογραφικό νεύρο, οδύσσεια συμπρωταγωνιστούν οι Tom Burke, Lachy Hulme (Immortan Joe) και Alyla Browne. Το σενάριο του "Furiosa: A Mad Max Saga" όπως τιτλοφορείται επίσημα, υπογράφει ο Miller μαζί με τον Nico Lathouris.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Miller φέρνει πολλά από τα πρόσωπα του Fury Road που ήταν πίσω από τις κάμερες για αυτό το prequel, όπως τον συνθέτη Tom Holkenborg (aka Junkie XL), τον Colin Gibson (production designer), την μοντέρ Margert Sixel, τον ηχολήπτη Ben Osmo, τη σχεδιάστρια κοστουμιών Jenny Beavan και τη μακιγιέρ Lesley Vanderwalt, ο καθένας από τους οποίους κέρδισε από ένα Όσκαρ για τη δουλειά του στο "Mad Max: Fury Road". Τη φωτογραφία αυτή τη φορά αναλαμβάνει ο Simon Duggan ("Hacksaw Ridge","The Great Gatsby"), με colorist τον Eric Whipp, sound designer τον Eliot Knapman και υπεύθυνο εφέ τον Andrew Jackson.

Το Furiosa: A Mad Max Saga θα βγει στις ελληνικές αίθουσες στις 30 Μαίου του 2024.