Έρχεται νέα Blair Witch ταινία από γνωστό horror στούντιο!

Επιστρέφει το ιστορικό franchise
11 Απριλίου 2024 09:08
Έρχεται νέα Blair Witch ταινία από γνωστό horror στούντιο!

Ναι, μια καινούργια Blair Witch ταινία μόλις ανακοινώθηκε. Για το εγχείρημα αυτό η Lionsgate επιστράτευσε το γνωστό στούντιο Blumhouse Productions που τελευταία έχει γνωρίζει μεγάλη επιτυχία στο είδος. Μάλιστα, η ανακοίνωση, που έγινε στο CinemaCon, σηματοδοτεί την έναρξη μιας συμφωνίας πολλών ταινιών με στόχο το reimagining και άλλων κλασικών ταινιών τρόμου από τη βιβλιοθήκη της Lionsgate.

Ο Jason Blum, ο ιθύνων νους πίσω από την Blumhouse, είναι γνωστός για τη χαμηλού προϋπολογισμού, αλλά υψηλής απήχησης προσέγγισή του στον τρόμο, με επιτυχημένες σειρές όπως το "Paranormal Activity" και το "The Purge" στο ενεργητικό του. Οι πρόσφατες επιτυχίες της Blumhouse, όπως το "M3GAN" και το "Five Nights at Freddy's", έχουν εδραιώσει περαιτέρω τη φήμη της ως ισχυρής δύναμης στο είδος.

Το νέο "The Blair Witch Project" δεν θα είναι sequel ή prequel, αλλά ένα "νέο όραμα" που υπόσχεται να γνωρίσει το κλασικό θρίλερ σε μια νέα γενιά. Ακόμη δεν έχουν αποκαλυφθεί λεπτομέρειες για την πλοκή της ταινίας, αλλά όσοι είναι εξοικειωμένοι με την αρχική ταινία μάλλον ξέρουν τι να περιμένουν περίπου.

Για την ιστορία, το πρωτότυπο "The Blair Witch Project" κυκλοφόρησε το 1999 και κατάφερε να γίνει πολιτιστικό φαινόμενο, πρωτοπορώντας στο είδος του found-footage και συγκεντρώνοντας το απίστευτο ποσό των 248 εκατομμυρίων δολαρίων παγκοσμίως στο box-office. Πρόκειται για μια φανταστική ιστορία τριών φοιτητών κινηματογραφιστών που εξερευνούν τους Μαύρους Λόφους κοντά στο Burkittsville του Maryland, το 1994, για να γυρίσουν ένα ντοκιμαντέρ για έναν τοπικό μύθο, για τη μάγισσα Blair. Και οι τρεις εξαφανίζονται, αλλά ο εξοπλισμός και το υλικό τους ανακαλύπτονται ένα χρόνο αργότερα. Το υποτιθέμενο "found footage" είναι η ταινία που βλέπει ο θεατής.

Ο Adam Fogelson, πρόεδρος του κινηματογραφικού ομίλου Lionsgate, εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για τη νέα αυτή συνεργασία, τονίζοντας την ισχυρή σχέση που έχει δημιουργηθεί με τον Jason Blum όλα αυτά τα χρόνια. Στο νέο project θα δούμε επίσης και τον παραγωγό Roy Lee, ο οποίος εργάστηκε και στο reboot του "Blair Witch" το 2016, να ενώνει τις δυνάμεις του με τον Blum.