The Mandalorian & Grogu: Επιβεβαιώθηκε η ημερομηνία που θα βγει στις αίθουσες

Θα είναι επίσημα η πρώτη κινηματογραφική Star Wars ταινία μετά το The Rise of Skywalker του 2019
09 Φεβρουαρίου 2024 00:45
The Mandalorian & Grogu: Επιβεβαιώθηκε η ημερομηνία που θα βγει στις αίθουσες

Την "κατάρα" και την λειψυδρία κινηματογραφικών κυκλοφοριών θέλει αν σπάσει η Disney και η Lucasfilm για το franchise του Star Wars, το οποίο απέχει εδώ και μια πενταετία από τη μεγάλη οθόνη. 

Το Star Wars Celebration 2023 αποδείχθηκε καθοριστικό στο να σπάσει η κατάρα αυτή καθώς η πρόεδρος της Lucasfilm, Kathleen Kennedy, ανακοίνωσε τρεις ταινίες: από τον Dave Filoni (sequel της σειράς Ahsoka ή "New Republic"), από την Sharmeen Obaid-Chinoy (New Jedi Order με την Rey της Daisy Ridley) και από τον James Mangold (Dawn of the Jedi). Ωστόσο, υπήρχε και μια ακόμη που ανακοινώθηκε στις αρχές του Ιανουαρίου.

Αυτή η 4η υπό ανάπτυξη Star Wars ταινία είναι το The Mandalorian & Grogu σε σκηνοθεσία Jon Favreau, το οποίο θα είναι κιόλας η πρώτη κινηματογραφική ταινία Star Wars μετά το Episode IX: The Rise of Skywalker του 2019. Κατά τη διάρκεια του πρόσφατου meeting των μετόχων για τα οικονομικά αποτελέσματα της Disney ανακοινώθηκε και το καλεντάρι κυκλοφοριών των Star Wars ταινιών. 

Έτσι το The Mandalorian & Grogu απέκτησε επίσημα ημερομηνία πρεμιέρας και αναμένεται να βγει στις αίθουσες στις 22 Μαίου του 2026. Την ίδια χρονιά και συγκεκριμένα στις 18 Δεκεμβρίου του 2026 θα κυκλοφορήσει άλλη μία Star Wars ταινία (πιθανότατα η New Jedi Order) και μετά έχουμε ένα ακόμη slot στις 17 Δεκεμβρίου του 2027 εκεί όπου ίσως δούμε το "Dawn of the Jedi" του Mangold ή τη "New Republic" ταινία του Filoni. 

H παραγωγή του Mandalorian & Grogu θα ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2024.