Στέλιος Καζαντζίδης: Έρχεται η ταινία για τη ζωή του τραγουδιστή – Θα τον υποδυθεί μάλλον ο Χρήστος Μάστορας

Το σενάριο έχει γράψει η Κατερίνα Μπέη του Ευτυχία
08 Φεβρουαρίου 2024 08:46
Στέλιος Καζαντζίδης: Έρχεται η ταινία για τη ζωή του τραγουδιστή – Θα τον υποδυθεί μάλλον ο Χρήστος Μάστορας

Η ζωή του Στέλιου Καζαντζίδη έρχεται στη μεγάλη οθόνη, καθώς έγινε γνωστό ότι η Tanweer Production αναλαμβάνει την παραγωγή της ταινίας, ύστερα από την τεράστια επιτυχία που γνώρισε το «Ευτυχία».

Τη βιογραφική ταινία του διάσημου καλλιτέχνη επιβεβαίωσε και η σύζυγός του, Βάσω Καζαντζίδη, η οποία μίλησε σε μία πρωινή εκπομπή λέγοντας μεταξύ άλλων τα εξής: «Είναι γεγονός, είναι αλήθεια! Πρώτα ο Θεός, από την άνοιξη θα ξεκινήσουν τα γυρίσματα. Είναι προγραμματισμένη η ταινία, έχει προχωρήσει». Στη συνέχεια εκείνη δήλωσε ότι το σενάριο έχει ήδη ολοκληρωθεί και το έχει γράψει η Κατερίνα Μπέη, η οποία βρισκόταν πίσω από το σενάριο για τη ζωή της στιχουργού Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου.

Στη σκηνοθετική καρέκλα για την ταινία του Καζαντζίδη θα καθίσει ο Γιώργος Τσεμπερόπουλος, ενώ τα περισσότερα ρεπορτάζ αναφέρουν ότι ο Χρήστος Μάστορας έχει κλείσει ή αναμένεται να κλείσει το ρόλο, για να υποδυθεί τον Έλληνα τραγουδιστή στη νεαρή του ηλικία. Άλλωστε, ο Μάστορας έχει εκφράσει πολλές φορές στο παρελθόν ότι επιθυμεί να παίξει σε μία ταινία.

Όσον αφορά για την ταινία αυτή καθ’ αυτή, θα ξεκινά από τα παιδικά του χρόνια και θα επεκτείνεται στα πρώτα του βήματα στο τραγούδι και φυσικά θα αποτυπώσει όλη τη διαδρομή του. Η σύζυγος του καλλιτέχνη είπε επίσης ότι αυτή η ταινία είναι κάτι που θα ήθελε και ο ίδιος ο τραγουδιστής, καθώς όσο βρισκόταν στη ζωή έλεγε ότι η ζωή του πρέπει να γίνει ταινία.

Λίγα λόγια για τον Στέλιο Καζαντζίδη σύμφωνα με το wiki:

Ο Στέλιος Καζαντζίδης (Νέα Ιωνία Αττικής, 29 Αυγούστου 1931 - Αθήνα, 14 Σεπτεμβρίου 2001) ήταν Έλληνας λαϊκός τραγουδιστής. Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες καλλιτέχνες ενώ κατά γενική ομολογία είναι ο γεννήτορας του λαϊκού τραγουδιού από το 1950 και μετά. Για πολλούς η φωνή του υπήρξε η σπουδαιότερη που ανέδειξε ποτέ το ελληνικό τραγούδι.

Ο πρώτος άνθρωπος που εκτίμησε τη φωνή του ήταν κάποιο αφεντικό του, που καθώς τον άκουσε την ώρα της δουλειάς στο εργοστάσιο Έσπερος το 1949, του χάρισε μια κιθάρα. Δάσκαλος του Στέλιου υπήρξε ο Στέλιος Χρυσίνης. Ο Μάνθος Βενέτης άκουσε από τον δρόμο τον νεαρό Στέλιο να τραγουδάει στο δωμάτιο του στην οδό Αλαϊας και εντυπωσιάστηκε. Ο Καζαντζίδης αρχίζει να εμφανίζεται σε μικρά μαγαζιά της εποχής.

Το 1952, ο Καζαντζίδης κάνει το δισκογραφικό ντεμπούτο με ένα τραγούδι του Απόστολου Καλδάρα. Το τραγούδι αυτό έφερε τον τίτλο "Για μπάνιο πάω". Ήταν ένα τραγούδι γραμμένο για τον καύσωνα που επικρατούσε εκείνο το καλοκαίρι στην πρωτεύουσα. Εδώ φαίνονταν και οι έντονες επιρροές του Καζαντζίδη από τον Πρόδρομο Τσαουσάκη. Ακολουθούν τραγούδια όπως "Ενας μάγκας στον Βοτανικό", "Δεν θέλω το κακό σου (οι βαλίτσες)", "Τέτοια κούκλα και τσαχπίνα", ¨Απόψε φίλα με", "Η κοινωνία", "Ασπρο πουκάμισο", "Θεσσαλονίκη μου" κ.α. που γίνονται μεγάλες επιτυχίες και το φαινόμενο Καζαντζίδης αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά. Διαχρονικές θεωρούνται οι συνεργασίες με Χιώτη, Μητσάκη, Τσιτσάνη, Δερβενιώτη, Καλδάρα κ.α. ενώ σημαντικός είναι και ο αριθμός δικών του συνθέσεων. Από το 1953 ως το 1957 ήταν αρραβωνιασμένος με την Καίτη Γκρέυ. Την ίδια χρονιά γνώρισε την Μαρινέλλα (Κυριακή Παπαδοπούλου) στην Θεσσαλονίκη και της πρότεινε να κατέβουν στην Αθήνα ως ντουέτο.