Το Dune Part 2 θα είναι σαν το Star Wars: Empire Strikes Back, είπε ο Nolan

Εκθείασε ο σκηνοθέτης του Oppenheimer το sequel του Denis Villeneuve
05 Φεβρουαρίου 2024 23:55
Το Dune Part 2 θα είναι σαν το Star Wars: Empire Strikes Back, είπε ο Nolan

Ένα σκηνοθετικό "bromance" υπάρχει ανάμεσα στους σκηνοθέτες Κρίστοφερ Νόλαν και Ντενί Βιλνέβ καθώς οι δύο έχουν μιλήσει κατά καιρούς με αποθεωτικά λόγια ο ένας για τις δουλειές του άλλου. 

Αυτή τη φορά όμως ο Christopher Nolan αναφέρθηκε στο πολυαναμενόμενο Dune: Part 2 και έκανε μια δήλωση που βάζει λάδι στη φωτιά του hype που περιβάλλει το επόμενο κεφάλαιο του επικού sci-fi saga, καθώς το σύγκρινε με ένα άλλο πολύ πιο διάσημο franchise ταινιών. Σε ένα πρόσφατο Q&A για το Oppenheimer, ο Nolan αναφέρθηκε στο Dune Part Two λέγοντας πρακτικά ότι είναι σαν το Star Wars: The Empire Strikes Back του σύμπαντος του Dune

Αν για εμένα, το Dune ήταν σαν το Star Wars, τότε το Dune 2 είναι το αντίστοιχο Empire Strikes Back, που είναι και η αγαπημένη μου Star Wars ταινία. Θεωρώ ότι είναι μια φοβερή επέκταση όλων όσων ήταν η πρώτη ταινία. 

Ο σκηνοθέτης Denis Villeneuve εξέφρασε πρόσφατα την θέλησή του να ολοκληρώσει την τριλογία και να διασκευάσει κινηματογραφικά το βιβλίο "Dune: Messiah". "To σενάριο είναι σχεδόν έτοιμο, αλλά δεν είναι ολοκληρωμένο. Θα πάρει κάποιον χρόνο...Το έχω όνειρο να κάνω την τρίτη ταινία και θα έβγαζε προσωπικά εντελώς νόημα για εμένα" είχε αναφέρει σε πρόσφατη συνέτνευξή του. Σε μια άλλη συνέντευξή του ο Καναδός δημιουργός δήλωσε ότι αν γίνει το Dune: Messiah τότε αυτή θα είναι και η τελευταία ταινία που αναλαμβάνει για το σύμπαν

Η σύνοψη του Dune 2 αναφέρει τα εξής: "Το Dune: Μέρος Δεύτερο εξερευνεί το συναρπαστικό ταξίδι του Πολ Ατρείδη, τη στιγμή που βρίσκεται ξανά με την Τσάνι και τους Φρέμεν, και ενώ πολεμά για να πάρει εκδίκηση από όσους συνωμότησαν για να καταστρέψουν την οικογένειά του. Διχασμένος - καθώς πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στον έρωτα της ζωής του και το πεπρωμένο του ορατού σύμπαντος - ο Πολ θα αποτολμήσει να αλλάξει ένα φρικτό μέλλον που μόνο ο ίδιος μπορεί να προβλέψει."

Οι κεντρικοί ηθοποιοί στο επερχόμενο sequel είναι οι Timothée Chalamet ως Paul Atreides, Zendaya ως Chani, Stellan Skarsgård ως The Baron, Dave Bautista ως Beast Rabban, Rebecca Ferguson ως Lady Jessica, Josh Brolin ως Gurney Halleck, Léa Seydoux ως Lady Margot, Christopher Walken ως Emperor Shaddam IV, Austin Butler ως Feyd-Rautha και Florence Pugh ως Princess Irulan.

Το Dune: Part 2 θα κάνει πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες αίθουσες στις 29 Φεβρουαρίου του 2024.