Oppenheimer: Η αντίδραση του Nolan για τις 13 υποψηφιότητες στα βραβεία Oscars 2024

Δηλώνει πως τον εκπλήσσει ακόμη η τεράστια επιτυχία της ταινίας του
23 Ιανουαρίου 2024 22:36
Oppenheimer: Η αντίδραση του Nolan για τις 13 υποψηφιότητες στα βραβεία Oscars 2024

Ο Christopher Nolan με την ταινία "Oppenheimer" είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί των βραβείων Όσκαρ 2024 με 13 υποψηφιότητες, έχοντας σημειώσει μια άνευ προηγουμένου εμπορική επιτυχία, ενώ αγαπήθηκε από κοινό και κριτικούς. Πράγμα δύσκολο για μία R-rated βιογραφική ταινία διάρκειας 3 ωρών για τη ζωή και το έργο του Ρόμπερτ Όπενχάιμερ, δημιουργού της ατομικής βόμβας. 

Και όλα αυτά ενώ προέρχεται ήδη από μια σαρωτική πορεία στις Χρυσές Σφαίρες αποσπώντας 5 βραβεία

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων των φετινών Oscars, ο αρχιτέκτοντας αυτής της τεράστιας επιτυχίας, Κρίστοφερ Νόλαν έκανε μια σύντομη δήλωση στο THR, έχοντας μόλις ξυπνήσει με τα χαρμόσυνα νέα, όπου φάνηκε να δηλώνει έκπληκτος για την τεράστια απήχηση που είχε τελικά η ταινία του. "Ξεκάθαρα πιάσαμε τον παλμό με αυτήν την ταινία και είναι κάτι για το οποίο δηλώνω πολύ ευγνώμων." είπε ο Nolan. 

"Δεν φανταζόμασταν ποτέ αυτό το μέγεθος επιτυχίας. Αλλά πιστεύαμε ότι επρόκειτο για μια σπουδαία ιστορία. Ξέρετε, σίγουρα οι θεατές που πήγαιναν σε αυτήν το καλοκαίρι, νομίζω ότι ήταν η δύναμη της ίδιας της ιστορίας, αυτού του σπουδαίου κομματιού της αμερικανικής ιστορίας που μας οδηγούσε. Επίσης, για μια ταινία που βγήκε το καλοκαίρι να αναγνωρίζεται από την Ακαδημία στο τέλος του έτους ή στις αρχές του επόμενου έτους, είναι κάτι το πολύ ευχάριστο να ξυπνάς. Ειλικρινά, δεν ήταν αυτό που πραγματικά περιμέναμε όταν ξεκινήσαμε αυτό το έργο και είναι μια υπέροχη έκπληξη".

Δείτε αναλυτικά όλες τις υποψηφιότητες των βραβείων Oscars 2024 πατώντας εδώ

Να θυμίσουμε ότι η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ 2024 θα διεξαχθεί την Κυριακή 10 Μαρτίου (ξημερώματα Δευτέρας για την Ελλάδα σε νέα ώρα και συγκεκριμένα στις 02:00 ώρα Ελλάδος).